LENNIK - Massiusplein wordt heringericht

C21

LENNIK - Massiusplein wordt heringericht

Editiepajot_lennik_massiusplein_2_foto_merckx
Schepen De Muylder toont der plannen (Foto Felix Merckxà
 
Editiepajot_lennik_massiusplein_1_foto_merckx
Ingezonden foto
 

Op dinsdag 22 april begint men in Lennik met de herinrichting van het Massiusplein. De werken gaan in totaal 4 dagen duren. Gedurende die dagen is er een parkeerverbod. Voertuigen kunnen dan parkeren in de Devoghellaan waar men onbeperkt kan parkeren. De handelszaken blijven bereikbaar.

Yves De Muylder, Schepen voor Mobiliteit stelde de plannen van de herinrichtingswerken voor. Door het doortrekken van de A.Vanderkelenstraat, over het fiets-voetpad naar de F. Devoghellaan ontknoopt men het doorgaand verkeer met het parkeer zoekverkeer en bekomt men een rustigere grote parkeerhoek. Tevens wil Yves De Muylder het links rijden op deze rechthoekige rotonde wijzigen in wat men overal gewend is: nl rechts rijden. Het is het enige punt in België waar men nog links moet rijden.
Men wil er ook het doorgaand verkeer weren. Yves De Muylder: “Tellingen hebben uitgewezen dat er vanuit de Schoolstraat er dagelijks 2.400 voertuigen rijden”.
Al de straten die op het Massiusplein uitgeven zullen een stopteken krijgen
“Aan het fietspad komen er haaientanden, zodat de automobilisten voorrang moeten verlenen aan de fietsers. Er komt ook een knik in de weg, die over het plein loopt, om extra af te remmen. We laten ook fietsbeugels en wegneembare palen plaatsen om de weg en het fietspad af te boorden”, zegt Yves De Muylder.
De parkeerplaatsen worden uitgevoerd in kasseien, terwijl de rijweg een asfdaltlaag krijgt. De fietspaden krijgen een okergeel kleurtje.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2014
Felix Merckx
Felix Merckx en Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief