De N-VA-afdelingen uit de REGIO gaven de aftrap voor de verkiezingen

C21

De N-VA-afdelingen uit de REGIO gaven de aftrap voor de verkiezingen

Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Van links naar rechts: Bruno Stoffels, Joke Ots, Agnes Delcourt, Lieve Maes , Geert De Cuyper, Marleen De Kegel, Inez De Coninck, Willy Segers , Ben Weyts, Jo Lories, Luc Deconinck en Mark Demesmaeker
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / panelgesprek met Ben Weyts, Luc Deconinck en Mark Demesmaeker met Wilfried Haesen als moderator.
 
Editiepajot_spl
Foto © Elsie De Greef / Luc Deconinck gaf ‘De Aftrap’
 

De N-VA-afdelingen uit de regio Zennevallei gaven op vrijdag 18 april de aftrap voor de verkiezingen in OC De Merselborre in Vlezenbeek. Iedereen was van harte welkom voor een panelgesprek met Ben Weyts (lijsttrekker Vlaams Parlement), Mark Demesmaeker (3de plaats Europa) en Luc Deconinck (Lijstduwer Kamer). Wilfried Haesen, VRT-journalist, was moderator.

In het eerste deel van het gesprek stelden de drie panelleden zichzelf voor. In het tweede deel vroeg Wilfried Haesen of zij zich konden vinden in de 25 verbintenissen die de N-VA voorstelt, zie http://www.n-va.be/verandering/

Alle drie staan ze achter de 25 punten waarna Luc Deconinck er drie voor hem belangrijke punten uithaalde: een eenvoudigere staatsstructuur, de staatsschuld afbouwen en goed onderwijs. Ben Weyts speelde daar op in: “Wij willen de mensen die verantwoordelijkheid nemen, mensen die werken, sparen, ondernemen of investeren belonen. Maar we willen ook een beleid dat solidariteit bevordert en onze gemeenschap versterkt door verantwoordelijkheid te dragen voor elkaar. Kortom: een beleid dat wel sociaal is, maar niet socialistisch. Want het resultaat van het PS model dat we nu hebben is meer belastingen, meer overheidsuitgaven, meer werkloosheid en meer armoede. Hun formule klopt gewoonweg niet! Dat is de reden dat er in dit land niets verandert. We blokkeren elkaar. Ik vind dat je daar eerlijk moet durven in zijn. Dan ben je beter af met confederalisme, waarbij we samen duidelijke afspraken maken.”

Hij gaf ook zijn mening over het onderwijs: “Vlaanderen heeft goed onderwijs, wij moeten dat behouden. We moeten niet experimenteren met ons onderwijs. We moeten investeren in de mensen: in de leerlingen en in de leerkrachten.”

Mark Demesmaeker: “In Europa pleit ik voor het recht op zelfbeschikking want burgers hebben het recht om zelf hun toekomst te bepalen. Europa wil deze evoluties niet onder ogen zien, ook andere volkeren zoals de Schotten en de Catalanen willen graag onafhankelijk zijn, wij mogen daar niet blind voor blijven.”

Als slot vroeg Wilfried: Wat op 26 mei na de verkiezingen?

Ben Weyts: “ De peilingen zitten nu goed maar de kiezer zal beslissen. Andere partijen zullen de mensen bang maken en zeggen dat we ons programma niet kunnen uitvoeren maar wij geloven erin. Wij willen het dure en onwerkbare federalisme inruilen voor een betaalbaar en efficient confederalisme. We zetten met ons verkiezingsprogramma de economische, sociale en constitutionele bakens uit voor een betere toekomst voor Vlaanderen. Een sterk Vlaanderen dat samen met een sterk Europa zorgt voor meer welvaart en welzijn.”

Daarna werden ook de andere aanwezige kandidaten voorgesteld: Joke Ots, Bruno Stoffels, Marleen De Kegel, Jo Lories, Agnes Delcourt, Inez De Coninck, Lieve Maes, Geert De Cuyper en Willy Segers. Iedereen schreef zijn naam op een bal en Luc Deconinck gaf ‘De Aftrap’.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2014
Elsie De Greef
Elsie De Greef
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief