LENNIK - Beeldje ‘De Redenaar’ voor Yanah Van Rompaey

C21

LENNIK - Beeldje ‘De Redenaar’ voor Yanah Van Rompaey

Editiepajot_lennik_beeldje_foto_merckx
Foto © Felix Merckx
 

De gemeente Lennik wordt o.m. gekenmerkt door het feit dat er hier bijna 3000 kinderen onderwijs volgen en er daarenboven een gemeentelijke Academie “Peter Benoit” is voor Muziek, Woord en Dans. Dagdagelijks wordt er dan ook gewerkt met en rond taal. Sinds 2010 ontvangt de laureaat afdeling Woord van de Academie als prijs een beeldje “De Redenaar”. De laureaat 2014 is Yarah Van Rompaey

De gemeente Lennik is tijdens de voorbije legislatuur (2007-2012) de laatste jaren op cultureel vlak vaak in het nieuws gekomen met activiteiten die georganiseerd werden rond woord en taal: cultuuruitstappen, huiskamervoorstellingen, film i.s.m. met de Academie (‘Prins Paard’).
Sinds 2010 ontvangt de laureaat afdeling Woord van de Academie als prijs een beeldje “De Redenaar“ uit handen van Geert De Cuyper, voormalig schepen van cultuur ( 2001-2012). Dit beeldje wordt steeds gemaakt door Hilde Lippens, zijn echtgenote.
Het beeldje werd uitgereikt in de tuin van de pastorie van Lennik. Deze locatie is symbolisch aangezien het vorig schepencollege de bedoeling had op een deze plaats (na restauratie van de tuin) een kleine arena te bouwen alwaar leerlingen van de Academie zouden kunnen uitoefenen rond Woord, Muziek en Dans. Daar is nu geen sprake meer van.
De laureaat 2014 is Yarah Van Rompaey. Ze is woonachtig te Sint-Martens-Lennik zopas afgestudeerd aan het Sint-Godelieve-Instituut.Zij kreeg het beeld uit de handen van Geert De Cuyper, haar leerkrachten Willem Carpentier en Mark Vandednbos en haar ouders. De voorgaande jaren werden de prijzen toegekend aan: Steven Cammaert, Jonas De Bruyn, Arthur Wijns en Thijs Van Roy.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 jun 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief