LENNIK - Ontslagen worden ingetrokken

C21

LENNIK - Ontslagen worden ingetrokken

Lennik_logo
EP

Omwille van de financiële toestand van de gemeente Lennik dienden een aantal besparingsmaatregelen te worden getroffen om een financieel evenwicht te realiseren. Ook wat betreft de personeelskosten werd nagegaan hoe hierop kon bespaard worden. Uit onderzoek is gebleken dat de capaciteit voor de Technische dienst kon verminderd worden tot 19, 6 voltijdse medewerkers. Vandaar de beslissing in december 2013 om in de Technische dienst met ingang van januari 2015, 4 voltijdse medewerkers te zullen ontslaan.

Echter, in de loop van dit jaar heeft zich een onverwachte daling in het personeelsbestand van de Technische dienst voorgedaan: één van de medewerkers heeft zijn ontslag aangeboden, er was het tragische overlijden van een andere collega en een 6tal medewerkers schakelden over naar een ander arbeidstijdregime . Hierdoor vermindert het personeelsbestand van de Technische dienst vanaf 2015 aanzienlijk en wordt de capaciteit van 19,6 voltijdse medewerkers reeds behaald, zonder dat bijkomende maatregelen vereist zijn. Vandaar dat het college op dinsdag 8 juli beslist heeft de geplande ontslagen niet uit te voeren. De betrokken medewerkers werden dinsdagnamiddag hiervan onmiddellijk ingelicht. Met deze beslissing wordt een einde gesteld aan de onzekerheid voor deze personeelsleden en maken zij opnieuw volwaardig deel uit van de organisatie.
Heden en in de toekomst kan, in functie van de noodwendigheden van de diensten, voorzien worden in tijdelijke vervangingen bij langdurige ziekte of afwezigheid.
Het bestuur is tevreden dat er op deze manier toch een oplossing gevonden werd voor de 4 personeelsleden van de technische dienst.
De fractie N-VA-Lennik² is tevreden dat het Lennikse gemeentebestuur niet langer plant personeel te ontslaan om te besparen. Ze hekelt wel de onzekerheid en het leed die het invoeren van deze ondoordachte maatregelen teweegbracht bij het gemeentepersoneel. "We zijn blij met de voorlopige afloop maar kunnen enkel met afkeer kijken naar de wijze waarop deze meerderheid steeds weer van gedacht verandert. Zo behandelt men zijn personeel niet." zegt Kristien Van Vaerenbergh namens de fractie.
“De gemeente besloot in 2013 om 6 personeelsleden te ontslaan tengevolge een grote besparingsoperatie. Twee werknemers op de dienst Vrije Tijd zijn reeds ontslagen maar nu, niet veel later, publiceert de gemeente op haar website twee tijdelijke vacatures voor de dienst Vrije Tijd. Begrijpe wie kan! Het intrekken van de ontslagen is een goede zaak. Maar het bestuur crëerde eerst wel een gigantische chaos en onzekerheid op de werkvloer. Zo werd het gemeentepersoneel slachtoffer van de wispelturigheid van deze coalitie die voortdurend beslissingen neemt om er later op terug te komen. Hardwerkend en gemotiveerd personeel verdient een betere werkgever."”, zegt gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh van  fractie N-VA-Lennik²
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jul 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief