ASSE / SINT-PIETERS-LEEUW - LENNIK - Pajotse hartjes

C21

ASSE / SINT-PIETERS-LEEUW - LENNIK - Pajotse hartjes

Flyer_pajotse_hartjes-voor
EP

Pajottenland, land van melk en honing, daar horen passende koekjes bij! Zes producenten slaan de handen in elkaar en leveren ingrediënten voor een nieuw streekproduct, koekjes ‘Pajotse hartjes’. Elke producent neemt een concreet engagement en maakt het Pajots landschap mooier en groener. Samen met een topbakker maken ze het recept voor zoete en hartige koekjes die ook smaken aan steenuilen, geelgorzen en andere Koesterburen.

 Tijdens drie proefmomenten kan men het recept voor Pajotse hartjes zelf mee op punt stellen en kennismaken met producenten die hun hart openstellen voor natuur en landschap (telkens van 10u tot 12u30):
 
 Zaterdag 8 november: Over bloemen, bijen en mensen / Hof Ter Vrijlegem, Boven Vrijlegem 41, Asse. De gele bloemen van de koolzaadvelden van Hof Ter Vrijlegem zijn een smakelijke voedselbron voor honingbijen en wilde bijen. Koolzaadperskoek, het restproduct na de persing, is een eiwitrijk krachtvoeder voor de koeien en vervangt geïmporteerde soja. à Filmvoorstelling ‘More Than Honey’ over de achteruitgang van de bijenpopulatie wereldwijd. Met directe gevolgen voor de mens want zonder bijen geen bloemen, groenten en fruit…
 
 Zaterdag 22 november: Krieken in hartje Pajottenland / Brouwerij Lindemans, Lenniksebaan 1479, Vlezenbeek. De uitbreiding van de brouwerij met een nieuwe opslag- en productieruimte werd in het landschap geïntegreerd met een nieuwe hoogstamboomgaard. Het bedrijf heeft ook Schaarbeekse kriekelaars aangeplant. Met rondleiding en proeverij in de brouwerij. De Kriekenboomsage van GC De Kriekelaar plant opnieuw Schaarbeekse kriekelaars in Schaarbeek. Groen in de stad. Hoe ver of nabij liggen Brussel en het Pajottenland?
 
Zaterdag 6 december: Wie zoet is krijgt lekkers / Hoevewinkel Waterhof - Zuivel, Donkerstraat 8, Gaasbeek. Op Sinterklaasdag stellen we ons nieuwe gezamenlijke streekproduct voor! Het Waterhof hecht veel belang aan groene inkleding omwille van natuur, maar ook om de klanten van de hoevewinkel welkom te heten. De mooie dreef van de hoeve zorgt voor een imposant onthaal! à Officiële lancering van koekjes ‘Pajotse hartjes’ en eindejaars aanbod van coöperatie Lekkers uit het Pajottenland. Proef onze nieuwe koekjes en proef de smaak van natuur en landschap.
 
 Deelnemende producenten: Beverse kaasmakerij, Brouwerij Lindemans, De Fruitburght, De Lingeren, Hof Ter Vrijlegem, Waterhof.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief