LENNIK / GOOIK - Cursus eerste hulp

C21

LENNIK / GOOIK - Cursus eerste hulp

Helper_rode_kruis
EP

Het Rode Kruis Vlaanderen afdeling Lennik-Gooik geeft vanaf dinsdag 14 oktober 2014 ( wekelijks op dinsdag een cursus eerste hulp (basiscursus) en vanaf dinsdag 03 februari 2015 de cursus helper (vervolgcursus). De cursus wordt gegeven in het lokaal Rode Kruis Lennik-Gooik, Kroonstraat 25 – 1750 Lennik.

De lessen worden gratis geven, je betaald alleen voor het cursusboekl. Men leert kleine en grote wonden verzorgen, bloedingen stelpen, omgaan met verslikking, breuken, verstuikingen en ontwrichtingen. Ook vergiftigingen en hoofd- en wervelletsels komen aan bod.
Het belangrijkste van allemaal is dat men leert hoe men een dergelijke eerste hulpsituatie nu eigenlijk aanpakt, of het nu om een groot of een klein ongeval gaat.
De aanpak bij een hartaanval of een beroerte, men leert het allemaal op deze cursus en dat in slechts 12 uur.
Op het einde van de cursus kan men een examen afleggen en een brevet Eerste Hulp behalen. De lessen starten om 19u30 en het einde is voorzien om 22u00.
Ben je na de cursus Eerste Hulp op je honger blijven zitten? Wil je je vaardigheden verder verfijnen? Volg dan de cursus Helper (vervolgcursus), die eveneens 12 uur duurt en eveneens in het lokaal rode Kruis Lennik-Gooik plaats zal vinden.
Men komt er meer te weten over flauwtes, hersenschuddingen, insectensteken en tekenbeten, kortademigheid, hyperventilatie, onderkoeling, zonne- en hitteslagen, epilepsie, koortsstuipen, diabetes en amputatie.
Op het einde van deze cursus kan men een examen afleggen en een brevet Helper behalen.
Informatie en inschrijvingen: linda.deschutter@base.be of Linda De Schutter 0497/35.89.66
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 okt 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief