LENNIK - DAIS vzw is gestart met 'bocce'.

C21

LENNIK - DAIS vzw is gestart met 'bocce'.

Editiepajot_lennik_bocce
Ingezonden foto
 

 In de sporthal van Lennik had de 1e sessie van bocce plaats en het was meteen een goede start. Bocce is een sport/spel dat erg gelijkt op petanque en erg geschikt voor volwassenen met een verstandelijke beperking

Uit Zonnestraal vzw daagden al meteen 8 deelnemers op om zich te laten inwijden in dit spel. Vooraleer aan de slag te gaan werd een feestelijk drankje met hapje genuttigd om de start te vieren.
Bocce is een sport/spel dat erg gelijkt op petanque. Het wordt binnen - in de sporthal van Lennik- gespeeld op een tapijten speelveld. Bocce heeft net als petanque een klein balletje ('pallino'), waarnaar 900g wegende composietballen worden gerold. Er mag met de ballen niet gegooid worden- alleen gerold- en het speelveld is netjes afgeboord.
 Deze sporttak is erg geschikt voor volwassenen met een verstandelijke beperking. Het vraagt niet te veel fysiek inspanning en is toch een boeiend spel.
Die eerste keer namen de 4 'groenen' het op tegen de 4 'roden'. Groen haalde het met 12-7 na een enthousiaste beleving door beide ploegen. Ze gaven zich al dadelijk afspraak voor volgende week.
Bocce wordt elke week gespeeld in de sporthal van Lennik op donderdag van 15u30 tot 17u (Behalve schoolvakanties en feestdagen).
DAIS vzw wil in deze samenwerken met de valide petanque club De Ziener uit Sint Martens Lennik. DAISvzw in een sportclub voor personen met een verstandelijke beperking in de regio Pajottenland en Denderstreek. De club heeft een aanbod van 7 sporttakken: zwemmen in Ternat en in Ronse, judo in Ternat, bowling in Roosdaal (Belleheide), basket in Ternat ism BCAT, dans in Gooik ism Dance-Inn en tafeltennis in Lennik ism TiL
meer info www.dais.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 okt 2014
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief