Laatste jaarmarkt van Vlaams-Brabant heeft plaats in LENNIK

C21

Laatste jaarmarkt van Vlaams-Brabant heeft plaats in LENNIK

Jaarmarkt_lennik
EP

Op zaterdag 22 november gaat de 65ste jaarmarkt door in Lennik. Meteen ook de laatste (traditionele) jaarmarkt in Vlaams Brabant dit jaar. De 65° jaarmarkt dit jaar, wat zou willen zeggen dat de 1° jaarmarkt in 1950 zou plaats gevonden hebben.

Fout zeggen de organisatoren want voordien waren er ook al jaarmarkten in Lennik. Er bestaan verschillende hypotheses : een daarvan is dat het in 1950 de eerste jaarmarkt na de oorlog zou zijn geweest, een andere zegt dat het de eerste keer in Sint-Kwintens-Lennik alleen was zonder dat er jaarmarkten waren in Sint-Martens-Lennik en/of Eizeringen. Nog een andere versie spreekt over de eerste jaarmarkt met dierenwedstrijden met een prijzenpot.
Secretaris Eric O: “Wat ook de ware toedracht is, wij gaan er van uit dat het de 65° editie is en dat we weer een reden gevonden hebben om er een feesteditie van te maken met op het programma onder andere tal van evenementen”
De jaarmarkt gaat door van 9.00-14.00u. Vanaf 6 u. het ontbijtbuffet voor de marktkramers en het traditionele ontbijt voor de jury-, ere- en gemeenteraadsleden in zaal centrum.
De dierenwedstrijden gaan door op en rond het Masiusplein. Men verwacht een grotere opkomst voor de trekpaarden, aangezien de hengstenkeuring van Ghlin eindelijk eens niet samenvalt . De marktkramers en vele lokale verenigingen in de aanpalende straten zorgen voor de gezellige jaarmarktsfeer
In de schepenbank is er opnieuw een fototentoonstelling van Het Lenniks Fotografencollectief (gans het weekend open). In de dekenij stellen 2 Lennikse kunstenaars tentoon : Karine Caillie en Miro Da Silva (beeldhouwwerk). De galerie Verhoeven (kelders van de voormalige drukkerij) is uitzonderlijk geopend op de dag van de jaarmarkt voor de overzichtstentoonstelling van architect Van Der Meeren (van o.a. “den bunker”op Tomberg in Sint-Martens-Lennik)
In zaal ‘Ons Huis’ wordt er een speelgoedbeurs georganiseerd van tweedehands speelgoed.
 In het ‘vetkot’ is er de uitgebreide streekprodukten- en ambachtenbeurs, waar kan geproefd worden van pajottenlandse lekkernijen en van ambachtelijke activiteiten. Er is naast de hondenwedstrijd ook de traditionele veldvruchtententoonstelling.
Op de parking van het ‘vetkot’ is er “DE GROTE PRIJS JEAN GEEROMS” een wedstrijd voor oldtimertractoren (bouwjaar <1970) in memoriam van de bezieler van deze wedstrijd.
In HET JAARMARKTCAFÉ in zaal centrum aan de Hendrik Ghyselenstraat kan iedereen terecht voor een kleine adempauze ,een pittig drankje of een snelle hap en kan je genieten van de overzichtstentonstelling
65 jaar jaarmarkt’, in samenwerking met het lenniks archief en opgeluisterd door muziek voor piano en fluit door de akademie Peter Benoit.
De kinderen kunnen hun ingestuurde tekeningen komen bewonderen en kunnen ook een bezoek brengen aan Sint en Piet , de heilige man zal hen op het podium één voor één ontvangen en heeftvoor elk kind een aangename verrassing in petto.
Vanaf 20uur gaat hier het BLUESCAFÉ open met om 21u een optreden van ‘The Blue Chevy’s’: ze brengen  een mengelmoes van eigen materiaal en het betere werk van hun voorbeelden uit de jaren tachtig en negentig waaronder The Fabulous Thunderbirds, The Red Devils, Mike Morgan, Teddy Morganen zo veel andere. Tevens aarzelen ze niet om songs van hun jaren 50 - idolen zoals Jimmy Reed en Little Walter in een eigen jasje te steken.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief