LENNIK - Fuifbussen oudejaarsnacht blijven dankzij gemeenten

C21

LENNIK - Fuifbussen oudejaarsnacht blijven dankzij gemeenten

Bob_actie_2
EP

Door de besparingen van de provincie Vlaams-Brabant dreigden de fuifbussen niet te rijden op oudejaarsnacht. Op initiatief van gemeente Lennik hebben de verschillende gemeentes (Gooik en Herne) samengewerkt om het behoud van de bussen te garanderen.

Ieder jaar met oudejaarsavond organiseert de KLJ van Lennik haar New Years Party, ditmaal aan de terreinen aan Isla-Meat op de Lombeeksesteenweg. Door de groeiende populariteit van deze fuif, maar ook omdat jongeren graag zorgeloos kunnen feesten, is het meer dan ooit belangrijk dat onze jongeren zich veilig kunnen verplaatsen tijdens deze nacht.

De Lijn liet echter weten dat provincie Vlaams-Brabant, die voorheen de feestbussen financierde, dit jaar de actie niet meer kan ondersteunen. Gemeente Lennik aarzelde niet en nam na de vraag van De Lijn, het initiatief om de omringende gemeentes aan te spreken om mee te investeren in deze feestbussen.
Een overzicht van de lijnbussen tijdens oudejaarsnacht, met allemaal hun eindbestemming op de fuifsite in Lennik:
-160 Herne-Gooik-Lennik
-128 Brussel-Dilbeek-Schepdaal-Lennik (bedient Sint-Martens-Lennik en Sint-Kwintens-Lennik)
-172 Ruisbroek-Sint-Pieters-Leeuw-Lennik (bedient Gaasbeek en Sint-Kwintens-Lennik)
-116 Dilbeek-Ternat-Lennik (bedient Eizeringen)
Gemeente Lennik maakte hiervoor een bedrag van ruim € 1700 vrij om het behoud van deze lijnbussen te garanderen. Ze hoopt dan ook dat het een mooie motivatie mag zijn om die avond de auto thuis te laten en volop gebruik te maken van het openbaar vervoer.
 
Vorig jaar maakten maar liefst 6300 reizigers gebruik van de feestbussen in het Pajottenland. Met het uitgebreide aanbod van dit jaar verwacht de gemeente en De Lijn dat het aantal dit jaar gemakkelijk evenaart zal worden. De dienstregeling voor oudejaarsavond en –nacht zal terug te vinden zijn op de website van De Lijn, maar ook op de Facebookpagina van gemeente Lennik kan je terecht voor alle updates!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 nov 2014
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief