Bericht van de lokale politie PAJOTTENLAND - De politiezone is klaar voor een eventuele afschakeling van de elektriciteit

C21

Bericht van de lokale politie PAJOTTENLAND - De politiezone is klaar voor een eventuele afschakeling van de elektriciteit

Politie_afschakeling_electriciteit
Bericht van de lokale politie PAJOTTENLAND - De politiezone is klaar voor een eventuele afschakeling van de elektriciteit - © Deschuyffeleer
 

In geval van elektriciteitschaarste plant de overheid een eventuele afschakeling van de elektriciteit om een totale black out te voorkomen . Onze regio is opgenomen in dit afschakelplan. De politiezone Pajottenland heeft dan ook een politioneel noodplan klaar.

Bij afschakeling zal het politieonthaal voor de 6 gemeenten van de politiezone Pajottenland verzekerd worden in de wijkpost Gooik, Bruneaustraat 101 te Kester. De nodige maatregelen werden genomen om deze site onafhankelijk van het elektriciteitsnet van stroom te voorzien. De overige wijkkantoren zullen gesloten zijn.
 
De politiezone voorziet drie extra interventieploegen op het terrein. Aangezien de verkeerslichten in de politiezone bij afschakeling niet zullen functioneren wordt de bestuurders gevraagd op de weg een grote voorzichtigheid aan de dag te leggen en de voorrang van rechts te respecteren. Op het kruispunt Eizeringen (N285 en N8) en het kruispunt Hogenberg  (N285 en N28) zal de verkeersregeling door politie waargenomen worden.
 
Op dit ogenblik is nog niet geweten of de gelijkgrondse overwegen al dan niet zullen gesloten zijn. Van zodra meer informatie beschikbaar is zal niet nagelaten worden hierover te informeren.
 
De normale oproepnummers 101 (voor dringende interventies) en de telefoonnummers van de wijkkantoren (voor andere oproepen) blijven operationeel. Indien om één of andere reden deze nummers niet bereikbaar zouden zijn kan men steeds terecht op de nummers 054/31.35.50  of 054/31.35.51.
 
De politiezone zal bij een eventuele afschakeling ongeveer 25 personeelsleden inzetten om uw veiligheid thuis en op de weg te garanderen zodat ongerustheid overbodig is..
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
04 dec 2014
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyfeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief