KLJ LENNIK verwacht meer dan 4.000 fuivers

C21

KLJ LENNIK verwacht meer dan 4.000 fuivers

Editiepajot_lennik_fuif_foto_merckx
In Lennik is men klaar om meer dan 4.000 fuivers te ontvangen. (Foto Felix Merckx)
 

Op 31 december plannen duizenden jongeren hun oudejaarsavond weer in Lennik door te brengen. Dit omdat de KLJ van Lennik voor de 18e maal haar New Years Party organiseert. Waar het ooit in 1997 begon met een kleine fuif in de Jongensschool te Lennik, gaat deze nu door in een grote festivaltent op de terreinen naast Isla-Meat op de Lombeeksesteenweg, om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar een nieuwjaarsfuif in het Pajottenland.

“Door de groeiende populariteit van de nieuwjaarsfuif, maar ook omdat jongeren graag zorgeloos kunnen feesten, is het meer dan ooit belangrijk dat alle feestvierders zich veilig kunnen verplaatsen tijdens deze nacht,” zegt Jasper Rampelberg van de KLJ. De nieuwe locatie is niet alleen ruimer; ze is ook voorzien van een veel betere mobiliteit. De bezoekers kunnen zo beter ontvangen worden; er wordt zelfs een kiss & ride zone voorzien aan de Assesteenweg.
FUIFBUSSEN
Naar jaarlijkse gewoonte rijden die nacht ook de fuifbussen van De Lijn. In samenwerking met de omringende gemeentes nam gemeente Lennik het initiatief, na de vraag van De Lijn, om te investeren in de feestbussen, daar de financiële ondersteuning niet meer door provincie Vlaams-Brabant wordt voorzien. In totaal werd er een aanbod van vier verschillende lijnen uitgewerkt die Lennik en de uitgebreide regio bedienen.
-160 Leerbeek-Herne-Gooik-Lennik
-128 Brussel-Dilbeek-Schepdaal-Lennik (bedient Sint-Martens-Lennik en Sint-Kwintens-Lennik)
-172 Ruisbroek-Sint-Pieters-Leeuw-Lennik (bedient Gaasbeek en Sint-Kwintens-Lennik
-116 Dilbeek-Ternat-Lennik (bedient Eizeringen)
Voor € 3,00 reis je onbeperkt met alle bussen van De Lijn vanaf 18 uur op 31 december 2014 tot en met middernacht op 1 januari 2015. Vanaf 15 december kan men dit speciale feestbiljet kopen in de Lijnwinkels, en op 31 december vanaf 18 uur ook bij de chauffeurs.
Vanaf 21u00 op 31 december tot 6u30 op 1 januari rijden de bussen door het centrum. Gemeente Lennik maakte hiervoor een bedrag van ruim € 1700 vrij om het behoud van deze lijnbussen te garanderen. Ze hoopt dan ook dat het een mooie motivatie mag zijn om die avond de auto thuis te laten en volop gebruik te maken van het openbaar vervoer.
Mobiliteit
Wie toch genoodzaakt is om met de auto te komen, bereidt zich maar beter voor. De Lombeeksesteenweg is afgesloten voor auto’s tussen de Assesteenweg en Oude Geraardbergsestraat. Om te parkeren is de Negenbunderstraat voor deze gelegenheid een parkeerstraat. Men kan er enkel via de Assesteenweg inrijden om dan beurtelings aan één kant van de Negenbunderstraat de wagens te parkeren.
Er is ook de mogelijkheid om gebruik te maken van ‘overstapparkings’ zoals aan de sporthal in Sint-Kwintens-Lennik of aan het Kasteel en dorp van Gaasbeek, waar er voldoende parkeergelegenheid is en de lijnbussen passeren.
Om de veiligheid op het kruispunt van de Asse- en Lombeeksesteenweg te garanderen zal er te allen tijde politie aanwezig zijn en is er een snelheidsbeperking van 50 km/u ingevoerd.
De politie is met 21 ter plaatse en gaat speciaal zoeken naar drugs. Ook een drugshond zal ter plaatse zijn.
Topeditie
De vorige editie was een groot succes met meer dan 4000 bezoekers. Dit jaar groeit dat aantal mogelijk nog meer; in twee weken tijd gingen maar liefst 1500 tickets de deur uit! Om alle feestvierders te kunnen ontvangen werden reeds de nodige voorbereidingen getroffen. Een samenwerking met gemeente en hulpdiensten is daarbij van groot belang om een feilloze organisatie te garanderen. “We appreciëren het enorm dat alle partijen zo goed communiceren en samenwerken. Daarnaast zijn we gezegend met een toffe bende vrijwilligers. Gezien de enorme groei van het evenement wordt er alsmaar meer van hen verwacht en dat is zeker niet evident. Er komt een grote verantwoordelijkheid bij kijken en we mogen niet vergeten dat deze personen dat allemaal vrijwillig doen, zonder ook maar iets in ruil te vragen!” aldus Jasper.
De avond starten ze bij de KLJ vanaf 21u. Inkomkaarten zijn nog steeds te verkrijgen – en aangeraden – aan € 7 bij de leiding en in de plaatselijke cafés. Meer info vind je op www.nyp.kljsml.be
De dienstregeling voor oudejaarsavond- en nacht is terug te vinden op www.lennik.be/fuifbusse en www.delijn.be/oudjaa en via www.lennik.be/nyp kom je meer te weten over het mobiliteitsplan, maar ook op de Facebookpagina van gemeente Lennik kan men terecht voor alle updates!
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 dec 2014
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief