PEPINGEN / LENNIK - Onderhandelingen over betalen op containerpark zijn nog steeds bezig

C21

PEPINGEN / LENNIK - Onderhandelingen over betalen op containerpark zijn nog steeds bezig

Pepingen_containerpark
Het containerpark (Ingezonden foto)

Reeds jaar en dag maken de inwoners van de gemeenten Lennik en Pepingen gebruik van het containerpark in de Hoesnaek. Vanaf 1 juli 2013 werd door OVAM (Openbare Vlaamse afvalstoffenmaatschappij) opgelegd om de inzameling en verwerking van grof vuil, zowel huis-aan-huis als op het recyclagepark betalend te maken. Dat is nog steeds niet het geval in Pepingen

Het niet toepassen van wat door OVAM opgelegd wordt hebben enorme financiële gevolgen voor de gemeente en de Pepingenaar.
De CD&V/SP.a oppositie heeft de rekening van dit alles gemaakt. André De Roubaix (CD&V): “Totaal voor 2013 en 2014 is dit een min-opbrengst van 110.000,-euro. Een berekening leert ons: mislopen subsidie 1 weegbrug (10.125,- euro); mislopen subsidie milieubeleidsplan 2013 (20.000,- euro); mislopen inkomsten containerpark met weging in 2013 (25.000 à 30.000,- euro)
Ook in 2014 werden de subsidies misgelopen voor het wegen van afval (geschat op 50.000 euro) 
Voor de huis aan huis ophaling van grof vuil, gebruiken ze in Pepingen al het systeem van afroep en betaling ter plaatse.
Voor het containerpark zelf zijn de onderhandelingen tussen Lennik en Pepingen nog bezig. Burgemeester Temmerman: “ We voorzien een afronding tegen eind januari, zodanig dat de nodige aanpassingswerken kunnen gebeuren en we ook naar het betalend systeem per kg kunnen overschakelen”. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 jan 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief