LENNIK zet in op handelskernversterking

C21

LENNIK zet in op handelskernversterking

Persbericht_opstart_handelskernversterking
EP

De gemeente Lennik trekt in het meerjarenbeleidsplan 2014-2019 volop de kaart van handelskernversterking. Tot op heden werden maatregelen vaak ad hoc en goedbedoeld genomen, maar wellicht mistte de gemeente Lennik slagkracht en efficiëntie in afwezigheid van een overkoepelend kader.

Om haar uitstraling en functie als centrumgemeente en als handels- en dienstencentrum te versterken, wil de gemeente Lennik een duidelijke visie en een gericht pakket aan duurzame maatregelen uitwerken. De gemeente Lennik wil deze ambitie waarmaken in nauw overleg met handelaars, ondernemers en andere actoren.
Samen met de start van een nieuw jaar is ook dit project uit de startblokken geschoten. Een degelijke visie en een onderbouwd actieplan zijn natuurlijk het gevolg van een diepgaande analyse. Lokaal maatwerk, want elke plaats heeft zijn eigen kernkwaliteiten, sterke en zwakke punten. Voor het gemeentebestuur is de stem van de ondernemer/handelaar in deze erg belangrijk. Via een aantal overlegmomenten zullen de ondernemers erg nauw betrokken worden bij de totstandkoming van deze visie. In een eerste fase werd op basis van de input van City D, onze professionele adviseur, en op basis van enkele criteria een gesprek georganiseerd met enkele betrokken actoren als representatieve vertegenwoordiging van de verschillende sectoren. In dit interview, dat eind januari plaatsvond, polsten we naar hun mening inzake handelskernversterking in Lennik. In een volgende fase organiseren we begin maart 2015 een interactieve workshop. Na een korte presentatie van de voornaamste resultaten van aanbod- en vraaganalyse, willen we samen met alle Lennikse handelaars in dialoog treden aan de hand van enkele prikkelende stellingen. Deze inzichten zijn voor ons een belangrijke inspiratiebron en CityD zal deze input dan ook optimaal verwerken in haar eindrapport.
Begin 2014 werd hiervoor een subsidiedossier ‘Kernversterkende studie Lennik’ ingediend bij provincie Vlaams-Brabant. In de zomer van 2014 werden de subsidies voor dit project toegekend. Eind 2014 schreef de gemeente Lennik een bestek uit voor de opmaak van een strategisch-commercieel plan met betrekking tot de detailhandel en diensten in Lennik. Na marktbevraging bleek de expertise en aanpak van City D de meest waardevolle voor gemeente Lennik te zijn. City D en gemeente Lennik bundelen dan ook hun krachten om dit project in goede banen te leiden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 feb 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief