LENNIK - WZC Armonea Keymolen opent afdeling voor mensen met dementie

C21

LENNIK - WZC Armonea Keymolen opent afdeling voor mensen met dementie

Dag_van_de_zorg
EP

Op zondag 15 maart zet woonzorgcentrum Armonea Keymolen in Lennik, samen met meer dan 140 andere zorgorganisaties in Vlaanderen en Brussel, de deuren open voor Dag van de Zorg. Tegelijk kondigt directeur Evelyne De Jaegere de opening aan van de afdeling voor mensen met dementie.

“Er is in de buurt vraag naar goede opvang voor mensen met dementie. Ik ben blij dat we die nu ook kunnen aanbieden”, zegt ze. Tijdens Dag van de Zorg kunnen geïnteresseerden een bezoekje brengen aan het woonzorgcentrum. In een quiz met zoektocht wordt de werking van het woonzorgcentrum op een speelse manier uitgelegd. Ijverige deelnemers – mensen die het hele parcours verkennen - krijgen een goodie bag mee als beloning. En voor de lekkerbekken biedt woonzorgcentrum Keymolen een “Verwenkoffie Dag van de Zorg” aan.
Vanaf nu ook opvang voor mensen met dementie in Lennik
Vanaf 23 maart kunnen ook mensen met dementie terecht in woonzorgcentrum Keymolen in Lennik. Er zijn in totaal 14 plekken, waarvan er nu al 6 gereserveerd zijn. “Armonea heeft voor mensen met dementie een unieke omkadering, met Dementia Care Mapping”, zegt directeur Evelyne De Jaegere.
Dementia Care Mapping (DCM) is een wetenschappelijk observatiemethode om het gedrag van mensen met dementie op een objectieve manier in kaart te brengen. De methode werd ontwikkeld door de universiteit van Bradford, een wereldvermaard instituut op het vlak van dementie. Aan de hand van de methode kan men tot concrete, soms heel eenvoudige verbeteracties komen. “Een klein voorbeeld: door mensen met dementie pas aan tafel te laten komen op het moment dat het eten ook écht geserveerd wordt, kan je de onrust bij mensen met dementie met de helft doen afnemen”, vult de directeur aan. Vanaf 23 maart dus ook beschikbaar in Lennik
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief