LENNIK - Yanick Dehandschutter (restaurant Sir Kwinten) verkozen tot ‘Sommelier of the Year 2015’

C21

LENNIK - Yanick Dehandschutter (restaurant Sir Kwinten) verkozen tot ‘Sommelier of the Year 2015’

Dehandschutter
Yannick Dehandschutter. (Archief Felix Merckx)

Tijdens de lifestylebeurs Sfeer in Flanders Expo werd Yanick Dehandschutter van restaurant Sir Kwinten uit Lennik uitgeroepen tot ‘Sommelier of the Year 2015’. Deze verkiezing is geen wedstrijd, maar een erkenning van de beste sommelier van het jaar op het werkveld. Daarbij staan dagelijkse inzet en professionalisme centraal. Yanick is meteen de jongste sommelier ooit die verkozen werd tot ‘Sommelier of the Year’.

De verkiezing van ‘Sommelier of the Year’ verliep in twee fasen. Eerst kende het publiek via de website www.sommelieroftheyear.be  punten toe. Per provincie was er één winnaar. Uit deze groep van provinciale laureaten werd de nationale winnaar gekozen door enerzijds een jury bestaande uit culinaire specialisten en anderzijds door de provinciale winnaars onderling, die voor elkaar mochten stemmen (behalve voor zichzelf). Het resultaat van deze twee stemmingen duidde de uiteindelijke winnaar aan, nl. Yanick Dehandschutter. Hij mag voortaan de titel ‘Sommelier of the Year 2015’ dragen.
Met deze verkiezing vervoegt Yanick het selecte kransje van eerder winnaars van de verkiezing ‘Sommelier of the Year’, met name Pieter Verheyden (Hof van Cleve), Joachim Boudens (Hertog Jan), Andy De Brouwer (Les Eleveurs), Fabrice D’Hulster (Sea Grill), Karel Lismont (restaurant Ambrozijn, nu Modevino) en Bart Lamon (Le Chateau du Mylord).
Het is de derde belangrijke prijs die Yanick in de wacht sleept. Eerder werd hij al ‘Eerste Sommelier van België 2012’, de prestigieuze meesterschapswedstrijd georganiseerd door de Gastronomische Club Prosper Montagné, en in 2013 won hij de wedstrijd “Beste Sommelier van België”, georganiseerd door de Belgische Sommeliersgilde. Yanick heeft daarmee alle belangrijke Belgische sommelierwedstrijden op zijn naam staan.
Restaurant Sir Kwinten is gelegen aan de Markt te Lennik. Het wijnrestaurant werd opgestart door Yanicks ouders, Frank Dehandschutter en Karine Limbourg. Sinds 2009 heeft Yanick de dagelijkse leiding over Sir Kwinten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2015
Felix Merckx
Archief Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief