LENNIK - Ouderraad van GBS ’t Rakkertje organiseerde geslaagde quizavond

C21

LENNIK - Ouderraad van GBS ’t Rakkertje organiseerde geslaagde quizavond

Rakkertje_winnaars_quiz
De winnaars (Ingezonden foto)
 

De refter van de gemeentelijke basisschool ’t Rakkertje in Eizeringen (LENNIK) liep goed vol voor de tweede editie van ’t Kwissertje, de jaarlijkse quiz. “Met 21 ingeschreven ploegen van elk 4 personen, waaronder zowel gelegenheidsquizers als geroutineerde quizzers van ver buiten de gemeente, mogen ze best van een geslaagde editie spreken” zegt de voorzitter van de ouderraad Hans Boeynaems.

Net als vorig jaar loodste quizmaster Dirk Willocx de ploegen door de 8 vragenreeksen, de 2 tafelrondes en de superronde die net als vorig jaar door de leerlingen van de basisschool in elkaar werd gestoken. Hiervoor werden 10 films uitgebeeld door de leerlingen waarvan de qwissers de titel moesten raden. De leerkrachten zorgden dat alles tijdig en correct verbeterd werd en zorgden er samen met de ouderraad voor dat er geen dorst of honger moest geleden worden.
Na een spannende strijd wonnen ‘Les Visiteurs’ met 164 punten op 200 deze tweede editie met slechts 2 punten voorsprong op de tweede, ‘Lenn-IQ’. ‘Bralion.com’ eindigde ex aequo met ‘Van horen zeggen’ op een derde plaats met 159 punten. Een schiftingsvraag was nodig om ‘Bralion.com’ als derde aan te duiden. De winnaars van vorig jaar, ‘Tonijn met Pruimen’ strandden op een 6de plaats en konden de beker geen tweede keer mee naar huis nemen. De winnaars mochten naast een goed gevulde biermand ook de wisselbeker mee naar huis nemen. Ook voor de rode lantaarn was een originele attentie weggelegd.
Met de opbrengst van deze quiz wil de ouderraad de schoolwerking ondersteunen (klasmateriaal, uitstapjes, speelplaatsverfraaiing,…).
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 mrt 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief