LENNIK - Schepencollege reageert op aanhouding schepen

C21

LENNIK - Schepencollege reageert op aanhouding schepen

Logo_lennik
EP

Het college van burgemeester en schepenen is zeer bekommerd en begaan met de aanhouding van Filip Van Ginderdeuren. Het bestuur neemt deze kwestie bijzonder ernstig , en wil er in de eerste plaats voor zorgen dat het belang van de gemeente en dat van de Lennikenaren wordt gevrijwaard.

 
Het college van burgemeester en schepenen van Lennik heeft daarom de bevoegdheden en taken van de afwezige Van Ginderdeuren tijdelijk herverdeeld onder alle schepenen, waardoor in ieder geval de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd blijft tijdens zijn afwezigheid.
 
Zolang er geen formele melding is gedaan aan het gemeentebestuur van de aan Filip Van Ginderdeuren ten laste gelegde feiten, en nog definitief moet beslist worden over de in-vervolgingstelling, houdt het college deze maatregel aan.
 
Het gemeentebestuur zal trachten informatie in te winnen om meer duidelijkheid te krijgen zodat ten gepaste tijde de noodzakelijke acties kunnen ondernomen worden met het oog op de continuïteit van het bestuur.
 
In ieder geval moet duidelijk zijn dat het decretaal kader in geen enkele mogelijkheid voorziet, om een dwingende maatregel, zoals bijvoorbeeld een preventieve schorsing op te leggen aan een raadslid of schepen. Dat kan enkel beslist worden door de Vlaamse Regering. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 mrt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief