GAASBEEK - Twice upon a castle . De stenen spreken

C21

GAASBEEK - Twice upon a castle . De stenen spreken

Editiepajot_lennik_gaasbeek_1_gr_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_lennik_gaasbeek_1_kl_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
Editiepajot_lennik_gaasbeek_2_kl_ffoto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
Editiepajot_lennik_gaasbeek_2_gr_ffoto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 
Editiepajot_lennik_gaasbeek_3_kl_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
Editiepajot_lennik_gaasbeek_4_kl_foto_devogeleer
Foto's Emile Devogeleer
 

 Van woensdag 01 april 2015 tot en met zondag 08 november 2015
Er was eens ... een kasteel . zo ongeveer begint het intrigerende succes ( 35.000 bezoekers in 2014 ) sprookje dat het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks heeft gecreëerd rond het kasteel van Gaasbeeken zijn meest tot de verbeelding sprekende bewoners .Maar is het wel een sprookje ?

 WildWorks kwam naar Gaasbeek en snoof hier de sfeer op, keken goed rond, spraken met verschillende mensen en doken in het archief. Al die impressies verwerkte ze in theatrale installaties die de ziel van het kasteel proberen bloot te leggen .
Met kleuren en geuren, geluiden, objecten en performers dompelen ze het publiek onder in een wereld tussen geschiedenis en fantasie.
Aan deze wereld worden bovendien extra dimensies toegevoegd door de kostuums van Tim Van Steenbergen en de muziek van Jeroen D’hoe
 Vier ‘ personages’ staan centraal: drie historische figuren en het kasteel zelf. Het kasteel komt tot leven en probeert zich de vele gebeurtenissen uit zijn lange bestaan te herinneren. Het kasteel verleidt u om op ontdekkingstocht te gaan en zijn geheimen te ontsluieren. Op die tocht kom u langs drie suites of reeksen van kamers die elk aan een belangrijke kasteelfiguur zijn gewijd: Lamoraal. graaf van Egmond, markies Paul Arconati Visconti en Marie Peyrat. de laatste markiezin Arconati Visconti . Zij belichamen ook elk een andere historische periode.
 De ontdekking: bij het binnengaan krijg je een envelop, hierin zitten vier kaarten en één plan, de vier kaarten geven u meer informatie over de drie personages en het kasteel.
Het plan gidst u door de gangen, kamers, kapel en zalen van het kasteel, en neemt u mee in de tijd van de kasteelheren.
Elke kamer, zaal ,heeft zijn eigen apart verhaal, zoals de zaal van spel en oorlog, kapel van het noodlot, recepten en remedies, geboorte van het licht, en vele andere die ik niet ga opnoemen anders is er voor u de pret af.
Na het ‘ hart van het kasteel ‘ kan je terecht ‘ Achter de schermen’ hier kom je meer te weten over WildWorks, Tim Van Steenbergen, en Jeroen D’hoe.
Achter de schermen is een kamer naast de toegangspoort, waar we een andere kijk bieden op het project en de bezoekers, uitnodigen om hun mening te geven, door op een klein kaartje hun feedback te geven over wat je precies vond van ‘ Twice upon a Castle’.
 Maar eerst word je uitgenodigd om dit droomlandschap binnen te stappen. Alles begint met het nemen van het gedicht uit de schaal in de eerste zaal .
 Twice upon a Castle : van woensdag 1 april 2015 tot en met zondag 8 november 2015 open dagelijks van 10u tot 18u - laatste toegang 17u. Maandag gesloten, open op feestdagen
 Meer informatie: www.kasteelvangaasbeek.be 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief