LENNIK - Guido en Agnes trekken met de fiets naar Indië

C21

LENNIK - Guido en Agnes trekken met de fiets naar Indië

Editiepajot_lennik_india_felix_merckx
Guido en Agnes. (Foto Felix Merckx)
 

Guido Vermeir en Agnes Vereertbrugghen, een koppel van 63 en 61 jaar oud uit Sint-Martens-Lennik trekken met de fiets naar Indië. Het vertrek is voorzien op 19 april om 11.15 uur aan eetcafé d’ Akte in de Gustaaf Van der Steenstraat in Lennik. Het doel van hub fietsreis is om tegen Kerstmis bij Father Leeno in Fathimanagar (Warangal) te zijn. Tijdens hun laatste Indiareis in 2013, nodigde hij hen uit om samen bij hem het Kerstfeest te vieren

Hun tocht loopt langs België, Nederland, Duitsland, Oostenrijk, Slovakije, Hongarije, Kroatië, Servië, Bulgarije, Turkije, Iran, Turkmenistan, Oezbekistan, Tadzjikistan, Kirgizië, China, Pakistan om uiteindelijk in Indië aan te komen.
Het is niet de eerste keer dat ze op pelgrimstocht trekken. In 2011 trok het koppel te voet naar Santiago de Compostela.
Zij doen dat voor het goede doel  in India met als thema ‘water is leven, ook en vooral in India’. Alles staat in het teken van Wanakkam, dat kleine, sociale projecten steunt in India
Zij willen samen met Wanakkan in Indië waterputten, boorputten, vijvers, watertanks, uitdiepen of ontzilten van watervoorzieningen, kunstmatig aangelegde meren om het water uit de bergen te vergaren. Om dit te realiseren zoeken zij sponsors.
Het objectief is de tribale bevolking (de armste der armen) in het Indische binnenland te voorzien van sanitaire voorzieningen en drinkbaar water.
Agnes: “Door onze relatie met India via onze 2 adoptiekinderen (Pinki, dochter van 33 jaar en Renu, zoon van 30 jaar) kiezen wij voor een project in India. Onze keuze viel op project nr 13/14 en 14/14  van de VZW WANAKKAM”. Project 13/14 in de bouw van 6 woningen voor de allerarmsten en 14/14 is watervoorziening voor de dorpsgemeenschap.
VOORBEREIDING
Om in India te geraken moeten ze tussen de 13 en de 14.000 km fietsen. Door de slechte weersomstandigheden is er nog niet veel sprake geweest van te fietsen. “Onze eerste 1.500 km is vrij vlak en we hopen ons dan in te kunnen fietsen voor wat er ons te wachten staat. Aan de grens met China en en Pakisten liggen ons bergen van bijna 5.000 m hoogte te wachten. We hopen dagelijks 80 à 85 km te rijden”, zegt Guido.
Momenteel beschikken zij enkel over een visum voor Turkije. “Dat is 3 maanden geldig en begint te lopen vanaf 1 mei. In Turkije gaan we dan trachten onze visums te kunnen bekomen voor alle andere landen. De visums zijn maar drie maanden geldig, zodat we ze niet vooraf kunnen gaan halen”, zegt Guido.
Ze hebben ook veel gelezen over de landen waar ze door rijden. Zo weten ze dat Iran en Turkije heel fietsvriendelijk zijn.
Wat de taal betreft hebben ze een fotoboekje bij met 1.500 tekeningen en foto’s en tekeningen waarmee waarop ze gaan tonen wat zij willen. Zij hopen dat de jeugd die ze ontmoeten wat Engels kan.
Voor onderweg hebben ze slechts één slaapplaats besproken en dat is in…Leuven, eindpunt van hun eerste dag. Voor de rest hebben ze kleine tent bij. Hoe ze na afloop terug naar huis zullen komen is ook nog niet geweten.
Zij rijden wel met fietsen met weinig onderhoud aan. Zo is de ketting van hun fietsen vervangen door een aandrijfriem. “Dat betekent echter niet dat we mogen ophouden met trrappen”, voegt Agnes er dadelijk aan toe.
Al het ingezamelde geld gaat rechtstreeks naar Wanakan. Hun reis en verblijf onderweg betalen ze zelf.
Giften kunnen gestort worden op rekening BE14 2930 4613 6083 van Wanakan met vermelding “"Guido en Agnes op weg ..." Zij zijn  financieel aftrekbaar vanaf 40 euro.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
08 apr 2015
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief