Schoolstraat Sint-Godelieve-Instituut te Sint-Martens-LENNIK treedt in voege op maandag 20 april

C21

Schoolstraat Sint-Godelieve-Instituut te Sint-Martens-LENNIK treedt in voege op maandag 20 april

Schoolomgeving_verkeersteken_2013_p200
EP

Na tal van reeds genomen verkeersveilige ingrepen treedt op maandag 20 april 2015 de halve schoolstraat in voege aan het Sint-Godelieve Instituut; dit wil zeggen dat op het einde van elke schooldag het verkeer komend van de N8/Ninoofsesteenweg wordt omgeleid via de Processiestraat.

Voor het verkeer komend van de N282/Brusselsestraat – Doelestraat blijft doorrijden richting N8/Ninoofsesteenweg mogelijk.
Aan dit project werd meer dan een jaar intensief gewerkt met alle betrokken actoren, nl. de gemeente, de politie, de school, de Lijn Vlaams-Brabant en de aangelanden
De verkeersveiligheid van de zwakke weggebruiker staat centraal en is prioritair. De spiraal van steeds meer auto’s aan de schoolpoort moet men durven doorbreken. Het teveel aan auto’s maakt de schoolomgeving onveilig en doet ouders voor de wagen kiezen om hun kroost af te zetten aan de school.
De invoering van deze halve schoolstraat heeft als doel een einde te stellen aan de verkeerschaos bij het schooleinde.
Tevens biedt deze halve schoolstraat heel wat voordelen: het wordt veiliger voor voetgangers en fietsers; er komt meer ruimte vrij voor voetgangers en fietsers; kinderen en begeleidende ouders hebben meer beweging; er is meer sociaal contact; de schoolgaande jeugd wordt zelfstandiger en er is een grote toename van verkeerservaring voor de schoolgaande jeugd voor later. 
Samen met de schoolstraat passen ze het stop-principe toe: eerst de stappers en dan de trappers, nadien het openbaar vervoer en op de laatste plaats komt de auto aan de beurt.
Aan de ouders wordt gevraagd de pendelparkings (Dorp Sint-Martens-Lennik en KFC-Lennik) te gebruiken bij het brengen en ophalen van hun kinderen. Aan de schoolpoort kan men pas 20 minuten na het schooleinde met de wagen zijnkinderen ophalen. Tevens is het de bedoeling dat ook de leerkrachten gebruik maken van deze parkings.
Men kan ook aan carpooling doen om meer auto’s uit de schoolomgeving te weren. Laat uw wagen dan achter op de parking aan de sporthal. Ook kan men vanaf deze parking met een schoolbus meerijden naar de school.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 apr 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief