LENNIK - Pierlala en Gronckelman brengen sfeer op de markt

C21

LENNIK - Pierlala en Gronckelman brengen sfeer op de markt

Editiepajot_lennik_volkscafes
Ingezonden foto
 

Het was leuk winkelen op de Lennikse markt met zon, muziek en sfeer. Die laatste twee daar zorgde het authentiek draaiorgel Pierlala voor. De orgelman, ook gekend onder de naam Pieter Van Puyvelde, stond er samen met de Gronckelman en Lenitha Danckaert van de dienst Vrije Tijd promotie te maken voor de Week van de volkscafés dat dit weekend van start gaat. Vorig weekend stond Pierlala op de boerenmarkt in Gaasbeek.

Het startmoment van de Week van de volkscafés op zaterdag 25 april wordt een Pajotse hoogmis voor folkliefhebbers, want dat is ook het startmoment van de 14de editie van het ‘Feest van de Folk’. Afspraak om 19.00 uur op de Markt van Lennik. WZWZ zorgt voor de ambiance tijdens de officiële opening, daarna trakteert Muziekmozaïek je ‘s avonds op folkmuziek in verschillende cafés in Lennik.
De volgende groepen maken er die dag onder andere het mooie weer: Walter Evenepoel & Eddy Peremans (20u Relaks), Suskewiet (21u30 De Prins), Klakkebusse (20u45 Bij Gust) en Bob, Frank en Zussen (22u ’t Pleintje). Verder is iedereen welkom op één of meerdere activiteiten in één van de 32 deelnemende cafés van vrijdag 24 april tot zondag 3 mei.
De streek doen heropleven via haar typische volkscafés is het doel van de week van de volkscafés. In ruim dertig cafés, verspreid over Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Roosdaal hebben we die boodschap goed begrepen. Op de kaart: een cocktail van activiteiten met een knipoog naar de eigenheid van de streek. Je kan alles gratis meepikken!
In Lennik doen mee: De Relaks, De Prins, 't Pleintje, Bij Gust (startmoment), 't Sportcafé, café De Kroon, Jeugdhuis Qw1i, Millennium café, De Pajot (inschrijven voor de dialectenquiz kan nog via cultuur@lennik.be ) en tot slot : In de Verzekering tegen de Grote Dorst.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief