TOLLEMBEEK - Twee cheques voor de kleine Luca

C21

TOLLEMBEEK - Twee cheques voor de kleine Luca

Editiepajot_galmaarden_luca_1_foto_marc_colpaert__kopie_
Luca kreeg zijn cheque overhandigd. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_galmaarden_luca_3_foto_marc_colpaert__kopie_
Luca gaf een foto als geschenk aan de brandweer. - Foto © Marc Colpaert
 

 

De kleine Luca Fasano kreeg van de brandweerpost van Tollembeek een cheque van 26.000 euro die hij moet delen met Prof. Dr. Isabelle Meyts van UZ Leuven, voor onderzoek naar PID(Primaire immuundeficiëntie). Het bestuur van ‘Mensen helpen Mensen Pajot’ uit Oetingen overhandigde enkele weken geleden ook al een cheque van 10.000 euro. Postverantwoodelijke Bruno Cornelis kreeg een ingekaderde foto van Luca, die zeker een mooi plaatsje zal krijgen in de kazerne.

De brandweer van Tollembeek organiseerde in april een eetfestijn ten voordele van Luca. Luca is de zoon van brandweercollega Toni Fasano en heeft een zeldzame immuniteitsziekte(PID),waardoor hij geen afweersysteem heeft. Toen Toni aan zijn collega’s meer vertelde over de ziekte van zijn zoon, werden dadelijk plannen gesmeed om ‘ een klein benefietje ‘ te organiseren. Vorige maand kwamen ongeveer 1.600 mensen naar het benefiet eetfestijn in de kazerne van Tollembeek. “Wij voelden ons daar eerst niet goed bij, dat zoveel mensen ons plots wilden helpen”, vertelde Katleen Van Cutsem de mama van Luca. De benefiet van vorige maand, waar 1.600 mensen op af kwamen, bracht 26.000 euro op een uitstekend resultaat. “Wij zijn dan ook zeer fier dat we dit gerealiseerd hebben”, zegt Bruno Cornelis.

Prof. Dr. Isabelle Meyts van UZ Leuven die een bedrag van 13.000 euro kreeg was uitermate blij met zoveel steun. “Ongelooflijk wat jullie hier gedaan hebben, samen zoveel geld bijeen gehaald voor verder onderzoek naar PID.” Als dank voor deze benefiet kregen de brandweermannen een ingekaderde foto van Luca met in zijn handen een mooie tekening als herinnering. Die zeker een mooie plaats in de kazerne zal krijgen.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2015
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief