LENNIK - 50.000ste bezoeker voor Once/Twice upon a Castle

C21

LENNIK - 50.000ste bezoeker voor Once/Twice upon a Castle

Editiepajot_gaasbek_kasteel
Ingezonden foto

In het kasteel van Gaasbeek verwelkomde ze de 50.00ste bezoeker aan ‘Once/ Twice upon a Castle’. Deze eer viel te beurt aan Mevrouw Marleen Van Der Meer uit Vilvoorde

Sinds 20 april 2014 laat het Kasteel van Gaasbeek zijn eeuwenoude herinneringen aan voormalige bewoners op zijn bezoekers los in een grensverleggend erfgoedproject. Het Britse theatergezelschap en kunstenaarscollectief WildWorks verdiepte zich in de kasteelgeschiedenis en de levens van enkele illustere bewoners.
Ze brachten deze geschiedenis met performance, installaties, soundscapes, lichten schaduwspel tot leven. Jeroen D’hoe schreef een meeslepende muziekscore en Tim Van Steenbergen strooide enkele verbluffende theaterkostuums over de kasteelzalen uit. Het resultaat is een tot de verbeelding sprekend parcours, waarin de bezoeker uitgedaagd wordt zelf een rol in het verhaal te spelen.
Mevrouw Marleen Van Der Meer uit Vilvoorde was de 50.000e bezoeker:
Waarom kwam ze naar het Kasteel van Gaasbeek bezoeken? “Het is een schitterende dag en het stond al langer op mijn ‘te doen’ lijstje. Het onderwerp spreekt mij heel erg aan dus ik heb op internet wat informatie opgezocht over de tentoonstelling. Ik ben helemaal overdonderd! Het was perfect zowel visueel en auditief”! aldus Marleen Van Der Meer
Praktische informatie / nog tot en met zondag 8 november 2015, open dagelijks van 10u tot 18u (laatste toegang om 17u), maandag gesloten, open op feestdagen. Tickets kosten € 10, reductie- & groepstarief € 8 p.p., € 1 voor -18-jarigen, gratis voor kinderen tot 7 jaar. Meer informatie vind je op www.kasteelvangaasbeek.be .
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 aug 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief