LENNIK - RakkerRun KasteelTrail kreeg meer dan 400 deelnemers aan de start

C21

LENNIK - RakkerRun KasteelTrail kreeg meer dan 400 deelnemers aan de start

Editiepajot_lennik_rakkers_rub_1
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_lennik_rakkers_rub_2
Ingezonden foto's
 
Editiepajot_lennik_rakkers_rub_3
Ingezonden foto's
 

De oudervereniging van GBS ’t Rakkertje organiseerde hun tweede editie van de RakkerRun. Dit jaar gingen ouderraad en school de samenwerking aan met de gemeente Lennik, het Kasteel van Gaasbeek en het Agentschap voor Natuur & Bos en werd het een heuse KasteelTrail in en rond het Kasteel van Gaasbeek en het domein van Groenenberg.

Een bijzonder loopevenement dat, afgaande op de positieve reacties van de doorweekte lopers, fel gesmaakt werd en voor herhaling vatbaar is. De organisatoren hadden een gevarieerd parcours uitgetekend dat door de mooie parken van Groenenberg en het Kasteel van Gaasbeek liep en zijn apotheose kende op de binnentuin van het kasteel.
De organisatoren hadden de weergoden echter niet mee. Net toen de kleinsten moesten starten aan de kleuterRun van 400m doorheen de binnentuin van het kasteel, gingen de hemelsluizen open. Jong noch oud liet dit echter aan hun hart komen en ze genoten allen van het prachtige parcours.
Ondanks de slechte weersomstandigheden zagen de organisatoren het deelnemersaantal stijgen tot 420 deelnemers verdeeld over de verschillende loopnummers. Bovenop de 170 voorinschrijvingen daagden toch nog zo’n 250 sportievelingen op om zich in te schrijven in de tent die vóór het kasteel stond opgesteld.
Tom Van Der Kelen was de snelste op de 10km en de 5km werd door Stijn Vermeersch gewonnen. Bij de dames was Gilke Vandersteen de snelste op de 5km en Melanie Roelandt op de 10km.
Bij de kleuters won Lucas De Backer de 400m terwijl de kinderRun van 1.200m door Simon Geeraerts werd gewonnen.
Ook de druk bezette DUORun over 2 km met 40 koppels, bestaande uit een leerling van de organiserende school samen met een familielid, was een succes. Deze werd gewonnen door Yoran Gettemans.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto's
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief