LENNIK - Wegmarkering eerste keer in 50 jaar niet herschilderd bij start schooljaar

C21

LENNIK - Wegmarkering eerste keer in 50 jaar niet herschilderd bij start schooljaar

Editiepajot_lennik_wegmzarkeringen
Ingezonden foto
 

Vijftig jaar lang al wordt in Lennik elk jaar de wegmarkering opnieuw geschilderd. Dit jaar gebeurde dit niet. N-VA-gemeenteraadslid Kristien Van Vaerenbergh stelt vast dat zelfs aan verschillende scholen de zebrapaden niet werden herschilderd. Ze roept op dit spoedig te doen en niet te wachten tot er slachtoffers vallen.

Kristien Van Vaerenbergh vraagt zich openlijk af waarom de gemeente deze taak dit jaar niet liet uitvoeren. De lijnen en zebrapaden slijten elk jaar en de zichtbaarheid vermindert. "Ofwel is de gemeente het vergeten en dan is er sprake van een laks beleid, ofwel bespaart de gemeente op veiligheid en moet ze toegeven dat verkeersveiligheid geen prioriteit meer is. Wat het ook zij, het is geen toonbeeld van goed bestuur."
Van Vaerenbergh zal als gemeenteraadslid de bevoegde schepen Limbourg op de eerstvolgende gemeenteraad hierover interpelleren.
Wij hebben nu schepen Limbourg om een reactie gevraagd.
“De opdracht voor de wegmarkeringen is gegund en zal eerstkomende uitgevoerd worden als het weer het toelaat . Door omstandigheden is de uitvoering iets later voorzien dan gepland .
Maar stellen dat het bestuur niet zou inzetten op de verkeersveiligheid dan heeft mevr Vanvaerenbergh de laatste nieuwsitems van Lennik niet gevolgd.
Sensibilisering : digitale snelheidsmeting en de beslissing tot plaatsing van Anpr camera's . En allerhande snelheidsremmende maatregelen. Verkeersveiligheid is en zal steeds een aandachtspunt blijven voor het bestuur”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief