REGIO – Procedure bouw nieuw politiehuis Pajottenland op kruissnelheid

C21

REGIO – Procedure bouw nieuw politiehuis Pajottenland op kruissnelheid

Politie_pajottenland
REGIO – Procedure bouw nieuw politiehuis Pajottenland op kruissnelheid - © Deschuyffeleer
 

De procedure voor de bouw van een nieuw politiehuis langsheen de Edingsesteenweg in de Gooikse deelgemeente Kester voor de politie Pajottenland draait op volle toeren. Als alles volgens plan kan blijven verlopen is het nu nog enkel wachten op de onteigeningsmachtiging bij hoogdringendheid met onmiddellijke inbezitneming van de grond van de bevoegde minister en op de gunning van het eigenlijk bouwproject door de Politieraad.

Onteigening
Het verhaal is bekend. Onder meer voor de bouw van het nieuw politiehuis werkte de gemeente Gooik een ruimtelijk uitvoeringsplan uit voor gronden behorende tot het landbouwbedrijf van de familie Van Sinay langsheen de Edingsesteenweg in de nabijheid van het kruispunt Kesterbrugge. Met de grondeigenaars kon door de politiezone onder het voorzitterschap van de Gooikse burgemeester Michel Doomst evenwel geen overeenkomst bedongen worden nopens het aankopen van de nodige percelen. Op voorwaarde dat het ruimtelijk uitvoeringsplan zou goedgekeurd worden door de Bestendige Deputatie, wat inmiddels gebeurd is, nam de Politieraad dan ook eerder al een onteigeningsbesluit. Het is nu nog wachten op de eigenlijke onteigeningsmachtiging van de minister van Binnenlandse Zaken. Die machtiging zou dan de onteigening bij hoogdringendheid en met onmiddellijke inbezitneming van de nodige percelen moeten voorschrijven.
Concurrentiedialoog
Voor het gunnen van het nieuwbouwproject doet de politiezone onder de aanhoudende impuls van korpschef Marc Hellinckx in eerste instantie een beroep op de procedure van de concurrentiedialoog. Uit die dialogen wordt dan door de politiezone een definitief beschrijvend document opgesteld waarna de deelnemers dan een eindofferte kunnen indienen. Dat definitief beschrijvend document wordt normaliter ter goedkeuring voorgelegd aan de Politieraad in zitting van 26 oktober eerstkomend. De uiteindelijke gunning door de Politieraad is gepland eind februari begin maart volgend jaar.
Niet correct
Intussen heeft het Politiecollege eveneens onder het voorzitterschap van burgemeester Michel Doomst ook gemeend te moeten reageren op de nieuwsbrief van de Gooikse Open Vld van begin juli rond de zaak. Zo zou, volgens het Politiecollege, de verstrekte informatie in die nieuwsbrief “niet correct” zijn geweest. Het Politiecollege betreurt daarbij ook “de wijze waarop de politiezone wordt meegesleurd in een Gooiks politiek debat” en wijst eveneens “op de imagoschade die de politiezone hierdoor bij de bevolking oploopt”.    
Zowel de stand van zaken rond het nieuwbouwproject als de reactie van het Politiecollege op de nieuwsbrief van de Gooikse Open Vld zijn terug te vinden op de website van de politie Pajottenland onder http://www.lokalepolitie.be/5405/over-ons/project-politiehuis . Op die website zal eveneens mettertijd alle verdere relevante informatie nopens het project worden gepubliceerd. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2015
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief