LENNIK - Poëzie met Ivo van Strijtem: De Liefde, jazeker

C21

LENNIK - Poëzie met Ivo van Strijtem: De Liefde, jazeker

Editiepajot_lennik_van_strijtem
Ingezonden foto

Voorstelling van de Davidsfonds keuzeboeken: Vers Geperst Op zondag 4 oktober 2015 in de Schepenbank, Algoetstraat 31 (parking achter het gebouw) in Lennik. Men kan er: de boeken inkijken van 9 tot 10 en van 11u30 tot 13 uur, je lidmaatschap vernieuwen (afgeven keuzeformulier) en om 10 uur luisteren naar Ivo van Strijtem

Ivo van Strijtem, pseudoniem van Ivo Evenepoel, uit Eizeringen schrijft gedichten over de liefde. De liefde? Jazeker. Met groot vertrouwen, grenzend aan geloof, bezingt Van Strijtem zijn onderwerp: mythologische meisjes, Bijbelse verleiding, voeten, ogen, regen en brieven. Verliefd op de Liefde en op de Poëzie. Hij dicht in taal die aanspreekt, vrolijk maakt en die – soms bedrieglijk – eenvoudig is. Zo creëert Van Strijtem een romantiek voor de eenentwintigste eeuw.
Hij weet poëzie met heel veel overtuiging aan de man te brengen. Zijn enthousiasme werkt aanstekelijk. Tijdens zijn lezingen wisselen ernst en luim elkaar af. Eerder verschenen enkele opgemerkte gedichtenbundels van hem. Nu is er 'De Liefde, jazeker', een gedurfde bundel die in de pers heel positief werd onthaald.
Gedichten van hem zijn opgenomen in de voornaamste bloemlezingen in Nederland en Vlaanderen. Eerder verschenen Een rode sjaal (1998), De mooie Ierse (2002), De Lange Droomstraat (2008) en Het tegenbezoek (2006). Samen met Koen Stassijns stelde Ivo van Strijtem verschillende succesrijke bloemlezingen samen. Zo werpt hij zich op als advocaat voor de poëzie.
Verder vertaalde en publiceerde hij onder meer een keuze uit de gedichten van Emily Dickinson, William Wordsworth, Edith Södergran en Werner Aspenström, en vertaalde hij gedichten van William Butler Yeats, Gustaf Fröding, ….
Inkom voor de lezing: 3 euro voor DF-leden, 5 euro voor niet-leden. De betaling gebeurt ter plaatse
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 sep 2015
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief