N-VA- LENNIK Kwadraat niet te spreken over gemeenteraad om 9 uur

C21

N-VA- LENNIK Kwadraat niet te spreken over gemeenteraad om 9 uur

Gemeenteraad_2013
EP

"Open-VLD-CD&V bestuur tracht gemeenteraad Lennik te muilkorven”, zegt Geert De Cuyper van  N-VA- Lennik Kwadraat. Aanleiding is  de uitnodiging om de gemeenteraad van 28 september die vroegtijdig is afgesloten werd te hervatten op maandag 12 oktober om … 9 uur in de ochtend.

Het is de regel dat de meerderheid moet zorgen voor voldoende gemeenteraadsleden om rechtsgeldig te vergaderen. Na de verklaring van schepen Van Ginderdeuren op de laatste gemeenteraad is N-VA – Lennik² de facto de grootste fractie in de Lennikse gemeenteraad.
Geert De Cuyper: “De huidige Open-VLD – CD&V bestuurscoalitie is niet stabiel, niet eendrachtig en verliest meer en meer haar geloofwaardigheid en gedragenheid. Vrijdagmiddag kreeg onze fractie de uitnodiging om de gemeenteraad van 28 september die vroegtijdig is afgesloten te hervatten op maandag 12 oktober om … 9 uur in de ochtend. Zo werkt een democratie niet! Gemeenteraadslid zijn is een mandaat, geen job met een maandelijkse wedde. Al decennialang worden gemeenteraadszittingen buiten de kantooruren gehouden, zodat alle raadsleden kunnen aanwezig zijn en deelnemen aan de hoogmis van de lokale democratie. Waarschijnlijk wil het huidige Open-VLD – CD&V bestuur de oppositie "koeioneren" omdat ze hen niet voor de 3de keer in 1 jaar wilde depanneren om voldoende gemeenteraadsleden te hebben op de raad. 2 gemeenteraadsleden van de Open VLD waren niet aanwezig voor de stemming van de agendapunten. Vroeg in de ochtend een normale gemeenteraad houden in Lennik heeft nog nooit bestaan (behalve bij aanvang van de legislatuur of bij de fusies in 77), plotseling wil voorzitter van de gemeenteraad Koenraad Ameys met deze traditie breken. Voor elke werkende mens vormt dit een moeilijk uur, zij moeten op heel korte termijn trachten verlof te krijgen om aanwezig te kunnen zijn op de gemeenteraad. Het mandaat dat men van de kiezer kreeg komt hierdoor onder druk en men begint te knagen aan de democratische rechtsregels. Het Open-VLD – CD&V bestuur in Lennik neemt het al lange tijd niet nauw met respect voor de oppositie, voor de democratische regels. Deze coalitie blijft de incidenten opstapelen. Opmerkelijk want in juni had de voorzitter zich in de pers nog voorgenomen zijn taak behoorlijk te vervullen”, alus een gebeten Geert De Cuyper..
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 okt 2015
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief