LENNIK – OCMW en Gemeente ontfermt zich over alleenstaande moeder met vier kinderen op de vlucht.

C21

LENNIK – OCMW en Gemeente ontfermt zich over alleenstaande moeder met vier kinderen op de vlucht.

Editiepajot_lennik_fedasil_1_foto_devogeleer
Foto Emile Devogeleer
 

Op vraag van FEDASIL ( federaal agentschap voor de opvang van asielzoekers ) heeft de OCMW-raad van Lennik beslist om het LOI (lokaal opvang initiatief ) uit te breiden met één woning om een gezin met maximum drie kinderen op te vangen. Het gezin dat in de woning opgevangen wordt komt uit Syrië ( Latakia is een havenstad aan de Middellandse zee met 600.000 inwoners en staat onder het bezet van Assad, ook het Russisch leger heeft een basis op Latakia vanwaar dagelijks vliegtuigen opstijgen om IS te bombarderen).

Het gezin is een alleenstaande moeder met vier lieve kinderen van respectievelijk 10-9-6 en 4 jaar oud, vier meisjes en één jongen. Het jongste dochtertje van 4 jaar slaapt bij de moeder, het gezin spreekt enkel Arabisch.
Het gezin mag eerst even aan de omgeving wennen, maar dan zal het OCMW hen helpen om een school te vinden voor de schoolplichtige kinderen. Er zal eerst gezocht worden naar onthaalonderwijs voor anderstalige kinderen ( OKAN ).
Zij zullen in Lennik verblijven tot zolang de asielprocedure loopt. Na afloop ervan, hetzij positief, hetzij negatief, dienen zij de woning te verlaten. Desgevallende kan er dan een nieuw gezin zijn intrek in nemen.
Het gezin wordt begeleid door de hoofdmaatschappelijke assistente, Machteld De Kegel. Zij wordt hierbij gesteund door het PIN ( partners en integratie ) uit Halle. Daarmee heeft het OCMW een overeenkomst afgesloten. De materiele steun bestaat uit het gratis wonen, gratis verwarming, elektriciteit en water. Daarbovenop krijgen zij leefgeld voor het dagelijks leven.
Het leefgeld wordt door Fedasil berekend volgens bepaalde criteria zoals het aantal kinderen, de leeftijd van de kinderen, enz. De volgende grote uitdaging voor het gezin is nu een geschikte school vinden voor de kinderen, en de volgende uitdaging is de taal leren.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2015
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief