Radio Pajottenland maakt comeback tijdens LENNIKSE feesten

C21

Radio Pajottenland maakt comeback tijdens LENNIKSE feesten

Ediyiepajou_lennil_radio_pajoyttel_n
Archief Radio Pajottenland
 

Radio Pajottenland, de lokale radio die in de jaren ’80 de FM-band domineerde in het Pajottenland en omgeving, maakt deze zomer een comeback. Tijdens de Lennikse feesten (20 & 21 augustus) zal ROP, wat staat voor Regionale Omroepstichting Pajottenland, opnieuw live uitzenden vanuit een glazen huis.

'Radio Pajottenland was een begrip in de streek en kon rekenen op vele luisteraars . Het verhaal stopte echter eind de jaren 80'

Om de populariteit van de vrije radio’s in te krimpen, gedoogde de politiek na verloop van tijd de vrije radio’s. De wetgever legde echter ontzettend veel beperkingen op. Zo mochten de lokale radio’s enkel in mono uitzenden en werd het zendbereik beperkt tot 8 km. Door deze beperkingen kregen heel wat lokale radio’s het commercieel en financieel zeer moeilijk om te overleven. Radio Pajottenland ondernam eind jaren ’80 nog een doorstart onder de naam Radio Eva. Maar ook dat signaal doofde langzaam uit op de FM-band.
Kweekvijver voor groot talent
Heel wat bekende figuren leerden destijds de knepen van het mediavak bij R.O.P.. Onder meer Marc Huylebroeck (ex-VTM), Michaël Van Droogenbroeck (VRT), Geert Heremans (Sporza), Paul Schoukens (ex-BMG Ariola), Geert Vanhassel (ex-VT4, ex-Vitaya & RINGtv) en vele anderen vonden later de weg naar de media- of muziekwereld en maakten van hun hobby ook hun beroep.
RING TV
Naar aanleiding van een reportage op RINGtv met oud beeldmateriaal van Radio Pajottenland, besloten enkele radiomakers van toen om een uitgebreid reüniefeestje te houden. Die plannen groeiden echter vrij snel uit tot een groots opgezette comeback van Radio Pajottenland op de FM-band met alle presentatoren van toen en een vedettenparade.
Om dit mogelijk te maken zal er tijdens de Lennikse feesten op 20 en 21 augustus een glazen huis worden neergepoot worden op het Andreas Masiusplein. (met dank aan SDS-Verandabouw) Dat glazen huis wordt getransformeerd tot een radiostudio waar twee dagen lang live-radio zal worden gemaakt. Op zaterdag wordt er een top 100 uitgezonden met de grootste hits uit het Radio Pajottenland-tijdperk. Op zondag staat er een Vlaamse top 30 allertijden geprogrammeerd waarbij ook een aantal artiesten live het podium zullen beklimmen.
Intussen hebben ze al enkele ronkende namen kunnen strikken. Maar ook enkele lokale bands die toen brokken maakten in de hitparades dankzij de airplay van de Lennikse radio, zullen een eenmalige reünie houden en het R.O.P.-podium beklimmen. Die vedettenparade wordt meteen ook de afsluiter van de Lennikse feesten.
Uiteraard is het de bedoeling dat alle oud-medewerkers dat weekend de revue passeren. Zowel de presentatoren van het eerste uur als de radiomakers die er later zijn bijgekomen. En dan hebben we het niet alleen over de radiostemmen maar ook over de vele radiovrienden die voor of achter de schermen ooit hun steentje hebben bijgedragen aan dit succesverhaal. Ben jij zo iemand? Bezorg ons dan jouw contactgegevens! Niet meer via Postbus 10 maar wel via radiopajottenland@telenet.be .
Warming-up
Men kan het comebackverhaal nu al volgen via #ROP op Twitter en Facebook en via de Facebookgroep ‘Radio Pajottenland 105.9’. Daar werden intussen ook al heel wat oude foto’s en filmpjes gepost uit het Lennikse radioverleden. En de week die vooraf gaat aan het comeback-weekend, zal de radio ook al even warm lopen op een plekje op de FM-band. Of dat de 102.4 of de 105.9 wordt, kunnen we voorlopig nog niet bevestigen.
Met dank aan: de gemeente Lennik, de Lennikse feesten, Segasound, SDS-Verandabouw en Blitz-events.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 mrt 2016
Felix Merckx
Archief Radio Pajottenlans
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief