PAJOTTENLAND – Politieraad gunde opdracht tot de bouw van nieuw politiehuis in Kester

C21

PAJOTTENLAND – Politieraad gunde opdracht tot de bouw van nieuw politiehuis in Kester

Politie_pajottenland_2016
PAJOTTENLAND – Politieraad gunde opdracht tot de bouw van nieuw politiehuis in Kester - © Deschuyffeleer
 

In besloten zitting heeft de politieraad van 21 maart 2016, na onderzoek van de offertes, de opdracht tot de bouw van het nieuwe politiehuis toegewezen aan de firma PEREMANS nv uit Halle. De opdracht omvat het ontwerp, het bouwen en de prefinanciering van het centrale politiehuis van de politiezone Pajottenland die Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen omvat . De voorzitter van het politiecollege en de korpschef werden gemachtigd het DBF-contract ter zake af te sluiten met de betrokken firma na de stand-still periode voorzien in de wetgeving op de overheidsopdrachten.

Na het verwerven van de beoogde bouwgrond langs de Edingsesteenweg in Kester, waarvoor bij koninklijk besluit van 2 december 2015 een machtiging tot hoogdringende onteigening ten algemene nutte met onmiddellijke ingebruikname werd gegeven, zal een opstalrecht voor 32 jaar verleend worden aan de aannemer. Na afloop van deze periode wordt de politiezone Pajottenland dan eigenaar van het gebouw.
De totale bouwkost van het project bedraagt ongeveer 3.900.000 €. De voorlopige oplevering van het nieuwe gebouw zal ten laatste op 1 januari 2018 plaatsvinden.
Na de ingebruikname van het nieuwe politiehuis zal de politiezone Pajottenland de overbodige sites in Lennik, A. Algoetstraat 75 en Kester, Bruneaustraat 101 verkopen.
Na de paasvakantie organiseert de politiezone Pajottenland alsnog een informatievergadering voor de buurtbewoners teneinde hun uitgebreid te informeren over het voorliggend bouwproject.
De officiële ondertekening van het DFB-contract werd voorlopig vastgesteld op 22 april 2016.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 mrt 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief