PAJOTTENLAND - Extra BIN-leden zijn welkom

C21

PAJOTTENLAND - Extra BIN-leden zijn welkom

Editiepajot_galmaarden_bin__kopie_
Serge Roelens (in het midden) met enkele manschappen. - Foto © Marc Colpaert
 

Twee jaar geleden werd het BIN Zuid Herne, Galmaarden en Bever opgericht ondertussen bestaat er ook al een BIN Eizeringen en het BIN-Z voor zelfstandigen in Lennik. Al bijna 500 mensen ontvangen regelmatig berichten, toch zijn ze vandaag nog op zoek naar extra kandidaten. Door het BIN Zuid is vorig jaar een inbraak opgelost in Herne.

Een buurtinformatienetwerk of BIN is een gestructureerd samenwerkingsverband tussen burgers in een bepaalde wijk en de lokale politie, dat tot doel heeft het algemeen veiligheidsgevoel te verhogen. Daarnaast kan het ook een aantal sociale en preventieve taken vervullen. “Zo blijkt dat in woonwijken of buurten waar een BIN werd opgestart, een grote vorm van solidariteit en samenhorigheidsgevoel groeit, wat de BIN-werking alleen maar ten goede komt”, vertelde Serge Roelens van de politie Pajottenland. In 2015 zijn er 53 berichten verstuurd, 36 naar BIN Zuid, 9 naar BIN Eizeringen en 8 naar BIN-Z Lennik. Soms worden de berichten afzonderlijk verstuurd naar 1 BIN, soms samen naar 2 of naar alle BIN’s, afhankelijk van de inhoud.
“Enkel bruikbare en relevante berichten met betrekking tot diefstal en aanverwante misdrijven worden verstuurd. Een overvloed aan berichten zou immers aan het doel voorbijgaan, namelijk het alarmeren van de mensen, het vragen van inlichtingen en het verhogen van de alertheid”, legt Serge uit. De meeste berichten hebben dus te maken met verdachte toestanden zoals verdachte auto’s, en personen. Ook politieacties worden soms aangekondigd met een BIN bericht.
Het BIN Eizeringen telt 98 leden, het BIN Zuid Pajottenland 311 leden en het BIN-Z Lennik 72 leden. “Extra leden zijn zeker nog welkom, hoe meer mensen een oogje in het zeil houden hoe beter”, besluit Roelens. Nieuwe kandidaten moeten woonachtig zijn in de gemeente en voor het lidmaatschap van het BIN-Z Lennik moet je een zelfstandige zaak hebben in Lennik. Kandidaat leden moeten tevens een blanco strafregister hebben. Kandidaten kunnen zich melden via:

 

bin@eizeringen.be ;
inschrijving@binzuidpajot.be of binz@middenstandlennik.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 mrt 2016
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief