LENNIK - Roberto Ferri in kasteel van Gaasbeek

C21

LENNIK - Roberto Ferri in kasteel van Gaasbeek

Editiepajot_kasteel_van_gaasbeek
EP

In het kader van ‘Divine Decadence’, de tentoonstelling die vorige week in het Kasteel van Gaasbeek van start ging, opent op 9 april een mysterieuze ‘kunstkamer’ met werk van de Italiaanse schilder Roberto Ferri.

Technisch en stilistisch grijpt Roberto Ferri terug naar de oude meesters. Zijn mythologische en christelijke thema’s lijken hem volledig buiten onze tijd te plaatsen. Maar zijn glorieuze en gracieuze lichamen verraden een fascinerende schaduwzijde, die onmiskenbaar van vandaag is. Een beklijvende mix van oud en nieuw.
‘Decadenten spelen vaak met dubbele betekenissen, met een positieve en een negatieve pool. Dat vind je ook terug bij de hedendaagse Italiaanse schilder Roberto Ferri, aan wie we een “Kunstkammer” wijden. Zijn schilderijen zijn erg barok en zouden zo uit het atelier van Caravaggio kunnen komen.
Naakte, mythologische figuren schildert hij met een verbluffende techniek. Maar het zijn mutanten, ze hebben horens, klauwen of vinnen. Sublieme schoonheid gaat hier hand in hand met monsterlijke uitwassen, waardoor die prachtige lichamen het menselijke lijden lijken te verzinnebeeld

Van zaterdag 9 april tot en met zondag 26 jun

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
06 apr 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief