LENNIKs Kamerlid Van Vaerenbergh onderzoekt mee aanslagen 22 maart

C21

LENNIKs Kamerlid Van Vaerenbergh onderzoekt mee aanslagen 22 maart

Editiepajit_lennik_vanvaerenberg
Ingezonden foto

Lenniks N-VA-Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh is namens haar partij aangeduid om deel te nemen aan de parlementaire onderzoekscommissie belast met het onderzoek naar de terreuraanslagen van 22 maart. “Het is onze plicht het maximale te doen om zulke verschrikkelijke gruweldaden in de toekomst te vermijden”, zegt ze.

Deze speciale commissie zal nagaan of de verschillende veiligheidsdiensten, zoals politie en staatsveiligheid, maar ook justitie en diplomatieke diensten op adequate wijze hebben gewerkt om het hoofd te bieden aan de terroristische dreiging. De commissie zal ook het verleden onderzoeken: hoe is het zo ver kunnen komen dat Brusselse moslimjongeren die hier opgroeiden en naar school gingen zich zo kunnen afkeren tegen onze maatschappij?
Een parlementaire onderzoekscommissie krijgt ruime bevoegdheden en kan alle nodige documenten opvragen. In extreme gevallen kan ze zelfs huiszoekingen of telefoontaps bevelen.
“De commissie wil detecteren wat verkeerd is gelopen en dan aanbevelingen formuleren voor de toekomst. We kunnen niet uitsluiten dat er nog terroristen toeslaan, maar het is onze plicht het maximale te doen om zulke verschrikkelijke gruweldaden te vermijden”, zegt Van Vaerenbergh.
Van Vaerenbergh is 37 jaar en studeerde rechten aan de UGent en Europees en internationaal recht in Parijs. Nadien ging ze aan de slag als advocaat. Intussen is ze bijna zes jaar Kamerlid en de justitiespecialiste van de N-VA. Ze was in het verleden ook al voorzitter van de parlementaire commissie justitie. In Lennik is ze tevens gemeenteraadslid.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief