3de Slimste Kwis Ter Wereld georganiseerd door de jeugdwerking van KFC LENNIK.

C21

3de Slimste Kwis Ter Wereld georganiseerd door de jeugdwerking van KFC LENNIK.

Editiepajot_lennik_quiz_bewerkt-1
Ingezonden foto
 

54 ploegen  of 26 meer dan verleden jaar namen er aan deel. De overwinnin ging naar ‘Van horen zeggen’ In Lennik vond de 3de Slimste Kwis Ter Wereld plaats in het SGI.

In 2014 organiseerde de jeugdafdeling van KFC Lennik een eerste quiz voor gelegenheidsploegen in de kantine van KFC Lennik, vorig jaar verhuisde de quiz wegens plaatsgebrek naar de jongensschool. Dit jaar noopte de groter wordende interesse nog een grotere ruimte. De nieuwe refter van het SGI zat afgeladen vol met 54 ploegen. Er werd gespeeld met ploegen van minimum 3 en maximum 5 personen.
In totaal kregen de deelnemers 8 ronden van 10 vragen voorgeschoteld met telkens wederkerende thema’s: Actualiteit, Media & multimedia, Sport, Wetenschap & techniek, Fauna & Flora, Film, Kunst & Literatuur, Aardrijkskunde & Geschiedenis, Varia & Muziek.
Naast de reguliere ronden waren er ook 4 ‘tafelronden’ waar foto’s de hoofdrol speelden. De thema’s waren landen en steden van het EK 2016, filmlocaties, stations in België en een TV-avond. Op het einde volgde de ‘superronde’ waar 20 gemixte muziekfragmenten werden voorgeschoteld met telkens een nummer uit de StuBru top 100 Allertijden en een nummer uit de top 2015.
De quiz ging van start om 20:00 en was iets na middernacht afgelopen
54 ploegen, 26 meer dan vorig jaar en bijna een verdubbeling, gingen met elkaar de strijd aan. Tijdens de laatste ronden wisselden nog een aantal plaatsen in de top 5 met uiteindelijk volgend resultaat: 1; Van Horen Zeggen 89%. 2 Sushisauzen chez José Dusauchoit 77% en 3 Jeugdhuis QW1i 74%
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
18 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief