LENNIK - Willy Sommers koopt eerste sticker Rode Kruis

C21

LENNIK - Willy Sommers koopt eerste sticker Rode Kruis

Editiepajot_lennik_willy_sommers
Ingezonden foto
 

Tal van vrijwilligers van het Rode Kruis werden hartelijk ontvangen door gemeente Lennik. In de raadzaal werd de eerste sticker (van de Rode Ridder) verkocht aan Willy Sommers, ondertekende de gemeente Lennik en Gooik de samenwerkingsovereenkomst m.b.t. hartveilige gemeente, werden de brevetten n.a.v. de cursus Eerste Hulp overhandigd en werden de vrijwilligers met een staat van dienst van minstens 10 jaar gehuldigd.

De Rode Kruisvrijwilligers zijn elke dag op diverse terreinen actief. Ze verlenen onder meer hulp en psychosociale bijstand bij rampen, organiseren eerstehulpposten op evenementen en sportwedstrijden, geven gratis opleidingen eerste hulp aan de bevolking en organiseren heel wat zorgactiviteiten voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Wat er ook gebeurt, de Rode Kruisvrijwilligers staan paraat. Altijd, overal.
Stickeractie
Vanaf donderdag 28 april om 15 uur organiseert het Rode Kruis-Vlaanderen zijn jaarlijkse stickeractie. Dit jaar siert de Rode Ridder de sticker.
Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Lennik-Gooik doen mee. Ze zullen post vatten aan de grootwarenhuizen Okay Lennik en AD Delhaize Gooik om stickers te verkopen aan de bevolking. De ambitie is om 2300 stickers te verkopen in Lennik en Gooik. Vier jeugdverenigingen op het grondgebied zullen ook stickers verkopen, met name KLJ Jongens Sint-Martens-Lennik, Chiro Kester, Chiro Strijland en Chiromeisjes Gooik.
Als symbolische start van de actie in het werkingsgebied wordt de eerste sticker verkocht aan Willy Sommers, ereburger van de gemeente Lennik.
De opbrengst van de stickeractie gaat naar de lokale werking: het geld komt terecht bij de afdeling waar je een sticker koopt. In het geval van Lennik-Gooik zal de opbrengst van de stickerverkoop vooral besteed worden aan nieuw lesmateriaal voor de gratis cursussen eerste hulp en AED (gebruik van automatische externe defibrillatoren voor reanimatie), voor de verdere opleiding van onze vrijwilligers en voor de heropstart van de uitleendienst voor medische hulpmiddelen.
Hartveilig
De gemeente Lennik heeft een tweejarige samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Rode Kruis, de gemeente Gooik heeft de bestaande overeenkomst hernieuwd. Beide gemeenten zijn “Hartveilige gemeenten”.
Met het project Hartveilig wil het Rode Kruis de overlevingskans van slachtoffers met een hartstilstand structureel trachten te verhogen en de eerstehulpcapaciteiten van de bevolking vergroten. Daarom wordt het belang benadrukt om AED-toestellen (automatische externe defibrillatoren) te plaatsen in de gemeenten, bedrijven, sportclubs, organisaties en scholen, en wordt ernaar gestreefd om zoveel mogelijk mensen op te leiden voor de reanimatie met gebruik van deze toestellen.
De samenwerking loopt met de afdeling Lennik-Gooik van het Rode Kruis. De gemeenten hebben voor het publiek toegankelijk AED-toestel geplaatst aan onder andere hun sporthal, het gemeentehuis van Gooik, de gemeenteschool in Oetingen, de lokalen van KFC Lennik. Er worden opleidingen voor het gebruik van deze toestellen gegeven voor het gemeentepersoneel en de bevolking. De Rodekruisafdeling verbindt zich ertoe deze opleidingen te verzorgen.
Brevetten
In de afgelopen maanden werden twee cursusreeksen georganiseerd, één voor de basiscursus eerste hulp en één voor de vervolgcursus Helper.
18 cursisten slaagden in [november 2015] in het examen na de cursus Eerste Hulp. 11 cursisten slaagden op 12 april 2016 in het examen na de cursus Helper. Zij ontvingen op 18 april allen het corresponderende brevet.
Eretekens
De afdeling Lennik-Gooik kent een heel aantal vrijwilligers die zich reeds vele jaren inzetten voor het Rode Kruis in de hulpdienst, bij de bloedafnames of op een andere manier. Op 18 april werden 35 vrijwilligers met een staat van dienst van minstens 10 jaar gehuldigd. Zij ontvingen het ereteken dat overeenstemt met hun anciënniteit als vrijwilliger bij het Rode Kruis.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 apr 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief