PAJOTTENLAND – MEGA-afsluiter wordt opnieuw een knaller van formaat

C21

PAJOTTENLAND – MEGA-afsluiter wordt opnieuw een knaller van formaat

Mega_afsluiter_2016
PAJOTTENLAND – MEGA-afsluiter wordt opnieuw een knaller van formaat - © Deschuyffeleer
 

Naar jaarlijkse gewoonte worden de MEGA-sessies voor de leerlingen van het vijfde en het zesde leerjaar uit de basisscholen van Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen afgesloten in het gemeentelijke ontmoetingscentrum Willem Tell in Tollembeek. Zo ook dit jaar en dit dan op donderdag 12 mei van 10u30 tot 15u. Ook deze keer bouwde de intergemeentelijke preventiedienst Tabak, Alcohol en Drugs  van het Pajottenland voor deze bijeenkomst een bijzonder waardevol programma op.

Sensibiliseren
MEGA, dat staat voor Mijn Eigen Goed Antwoord, is een project voor de leerlingen uit de laatste jaren van de basisscholen dat hen via sensibiliseringssessies afdoende wil wapenen om aan de gebruikelijke verleidingen die gepaard gaan met de overgang naar de middelbare scholen te kunnen weerstaan. De coördinatie berust bij Bianca Vanreephingen, de intergemeentelijke preventieambtenaar Tabak, Alcohol en Drugs voor de gemeenten van de politiezone Pajottenland.     
“We mogen dit jaar 473 leerlingen en 21 leerkrachten verwelkomen”, opent een gedreven Bianca. “Op het programma staan een toneelstuk rond drugpreventie gevolgd door een quiz van het Jongeren Advies Centrum, kort JAC, en als afsluiter de spetterende MEGA-kinderfuif. Dit jaar werd er overigens gekozen voor een gloednieuw toneelstuk met als titel ‘Dronken in de Rook’. De leerlingen worden daarbij ook nog verwend met een gratis MEGA T-shirt en een infozakje gevuld met allerlei gadgets, folders en een gezond tussendoortje”.
“En tijdens de middag kunnen de kinderen tijdens de infobeurs ook terecht bij de infostanden van de jeugddiensten en van het Jongeren Advies Centrum voor Halle-Vilvoorde”, vult Bianca nog graag aan. “Dit evenement is dan ook de afsluiter van het preventieproject MEGA, waarbij een 10-tal lesjes worden georganiseerd in de klassen van het 6de leerjaar en in sommige scholen in de gezamenlijke klassen van de 3de graad. Partners van dit project zijn de zes gemeentebesturen, de jeugdregio Pajottenland, de preventiedienst Pajottenland, JAC Halle-Vilvoorde, de MEGA-agenten van de politie Pajottenland , de Centra voor Leerlingenbegeleiding en enkele lokale sponsors. Deze editie is de respons overigens op het gebied van sponsoring bijzonder groot. Maar liefst 15 sponsors hebben zich aangemeld om ook hun steentje bij te dragen”.
Beloning

“Het doel van dit evenement bestaat er eveneens in de kinderen te laten kennismaken met de diensten die de gemeente aanbiedt op het vlak van de jeugd. Maar daarnaast is het ook een beloning voor hun inzet tijdens de lesjes gedurende het schooljaar. Leerlingen worden via dit project immers gesensibiliseerd rond allerhande thema’s zoals veilig internet, omgaan met stress en groepsdruk, contacteren van de veiligheidsdiensten, het aanbod aan vrijetijdsbesteding in hun gemeente en het maken van goeie keuzes”, aldus nog de inmiddels bijzonder ervaren preventieambtenaar.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 mei 2016
Godelieve Deschuyffeleer
© Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Roger Swalens | 04 apr 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief