LENNIK - Schepecollege behandelde zijn dossiers aan de ‘lopende band’

C21

LENNIK - Schepecollege behandelde zijn dossiers aan de ‘lopende band’

Editiepajot_lennik_spinnen_1_foto_merckx
Foto's Felix Merckx
 

Lennik neemt deel aan de 10.000 stappenclash. Het college van burgemeester & schepenen geeft het goede voorbeeld en houdt haar volgende zitting al stappend op de loopband. In Fitnation (Assesteenweg 258, 1750 Lennik) behandelde het college haar dossiers aan de lopende band behandeld

Met deze actie willen ze Lennik naar de overwinning leiding in de ‘10.000-stappenclash‘:
10.000 stappen per dag is ideaal. Voor 65-plussers zijn 8.000 stappen per dag aanbevolen. En met een stappenteller registreer je gemakkelijk je stappen. Maar ook een verplaatsing met de fiets is een goede manier om deze beweegnorm te halen. 10 minuten fietsen komt immers overeen met 1500 stappen.
 De ’10.000-stappenclash’ is een stappencompetitie tussen alle Vlaamse gemeenten. De actie loopt van 30 april tot en met 28 mei 2016. De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet, is de grote winnaar en mag zich de actiefste gemeente van Vlaanderen noemen. Bij het bepalen van de winnaar wordt er rekening gehouden met het totaal aantal stappen in verhouding tot het totaal aantal volwassen inwoners van de gemeente. Op deze manier hebben ook de kleinere gemeenten evenveel kans om de winst binnen te halen.
Wil jij Lennik mee naar de overwinning leiden? Surf dan naar www.10000stappen.be en registreer je op de online registratietool. Na registratie kan je jezelf dan toevoegen aan de groep Lennik (gele balk bovenaan) om deel te nemen aan de stappenclash 2016. Geef elke dag het aantal stappen in dat jij die dag gezet hebt. De stappenregistratietool toont jou op een wereldkaart hoeveel kilometer Lennik al virtueel heeft afgelegd. Hoe groter de groep met deelnemers, hoe meer stappen er zullen worden geregistreerd en hoe groter de kans wordt om als eindwinnaar uit de bus te komen. Ook de bibliotheek van Lennik draagt haar steentje bij om Lennik naar de overwinning te stuwen. In de bibliotheek werd een thematafel uitgewerkt met allerhande boeken rond het thema ‘wandelen’.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 mei 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief