LENNIK – Ontdek Lennik via de ' Gronckelzoektocht'

C21

LENNIK – Ontdek Lennik via de ' Gronckelzoektocht'

Zoektocht_1
Foto Emile Devogeleer
 
Zoektocht_2
 

 Tijdens de zomermaanden en dit nog tot tot 30 augustus, organiseert de dienst vrije tijd van de gemeente Lennik, het Davidsfonds Sint-Kwintens-Lennik en een prima samenwerking met Herman Cornelis, Nestor Evens en Eric Cogneau de 'Gronckelzoektocht'.

De zoektocht begint en eindigt op de Markt van Sint-Kwintens-Lennik, de wandeling is ongeveer 3 km, zodat je kan rekenen op 3 a 4 uur wandelen.

De brochure dient afgehaald te worden bij de dienst onthaal van de gemeente Lennik en kost 5 euro.

Het bijgevoegde antwoordformulier in de brochure moet ten laatste dinsdag 30 augustus 2016 om 12,30 uur binnen zijn aan de dienst onthaal.

Goed gezocht ? Dan maak je kans op een van de superleuke prijzen, de oplossingen van de zoektochtvragen kunnen vanaf begin september 2016 geraadpleegd worden op de site www.lennik.be .De erfgoeddeelraad van de gemeente Lennik zocht naar een geschikte activiteit om Frans-Jozef Gronckel te herdenken. Het idee van een zoektocht werd daar gelanceerd.

De voorzitter van deze raad, Herman Cornelis, is tevens voorzitter van het Davidsfonds. Hij sprak twee leden van zijn bestuur aan Erik Cogneau en Nestor Evens. Beide heren kennen de klappen van de zweep en hebben in het verleden voor het Davidsfonds reeds een tiental zoektochten georganiseerd. Zij hebben de opdracht met enthousiasme aanvaard.

Met de medewerking van de dienst vrije tijd van de gemeente werd er een mooie brochure in elkaar gestoken met zowel fotovragen als educatieve vragen.

De wandeltocht zelf is maar enkele kilometers lang. Van de Markt in Sint-Kwintens-Lennik tot Dorp in Sint-Martens-Lennik en terug langs grotendeels rustige wandelwegen. Tijdens de tocht moeten er 25 vragen opgelost worden.

Er is geen specifieke kennis vereist. Alle vragen zijn ter plaatse oplosbaar. Het reglement aandachtig lezen is een goed begin. Goed rondkijken is de boodschap.

Na de academische zitting over de Gronckel op 11/9 ( open monumentendag ) zullen de winnaars bekend  gemaakt worden in huis Vossen ( omstreeks 15,00 uur )

Waarom een jaar van de Gronckel ? Frans Jozef De Gronckel werd 200 jaar geleden geboren in Lennik. Na een mooie tentoonstelling van Lennikse amateurkunstenaars en deze zoektocht staat er ook nog de academische zitting door de Masiuskring en in de wintermaanden nog een theaterstuk op het programma.

“Schepen van cultuur Filip Van Ginderdeuren (Onafhankelijk ) is zeer opgetogen omtrent dit initiatief “ De Lennikse erfgoeddeelraad, onder leiding van Herman Cornelis, is een zeer actieve deelraad van onze cultuurraad. Deze erfgoeddeelraad is de motor van deze organisatie, daarin volledig ondersteund door de Lennikse afdeling van het Davidsfonds.

De Dienst Vrije Tijd is in deze de ondersteunende factor. Deze organisatie is een type voorbeeld van een coherente samenwerking tussen de gemeente Lennik, een adviesraad en een Lennikse vereniging. Ik hoop in de toekomst nog zulke mooie samenwerkingen te mogen ondersteunen

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
12 jul 2016
Emile Devogeleer
Emile Devogeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief