LENNIK - Veel emoties tijdens eenmalige comeback Radio Pajottenland

C21

LENNIK - Veel emoties tijdens eenmalige comeback Radio Pajottenland

18-08_radio_pajottenland_afficje
EP

 Vandaag (zondag) is Radio Pajottenland een laatste keer te horen op de FM-band. Dit gebeurt via de evenementfrequentie 92.7 FM en via de frequentie van City Music op 105.9 FM, toevallig ook de voormalige frequentie van Radio Pajottenland in de jaren ’80.

Het comebackavontuur startte zaterdag met de top 100 van de jaren ’80. Tussendoor passeerden heel wat ex-presentatoren en oud-medewerkers de revue voor een praatje over die ‘goeie ouwe radiotijd’. Hen werd trouwens gevraagd om één van de nummers aan te kondigen uit de top 100. Op die manier konden ze meteen bewijzen of ze het radio maken nog in de vingers hadden.

Onder de oud-presentatoren ook heel wat bekende gezichten. Zo vertelde Michael Van Droogenbroeck (VRT-nieuws) honderduit over zijn tienerjaren bij Radio Pajottenland. Een oude liefde die duidelijk nog niet geroest is. “Mocht de VRT me vragen om het financiële nieuws te ruilen voor een radioprogramma, ik zou echt niet aarzelen”, aldus Van Droogenbroeck. Voorts waren ook Benito, Marc Spits, Marc Van Vlaenderen, Steve Beton, Harry De Groeve, Pieter De Coninck, Robbie Groen, Bout Van Leuven, Jan Backer en vele andere klinkende radionamen op de afspraak. Sommige zijn nog steeds actief in de muziekwereld. Zo is het soulprogramma dat Sloopy begin jaren ’80 presenteerde op Radio Pajottenland, intussen uitgegroeid tot een volwaardige soulzender in Nederland. De man verzorgt trouwens nog steeds de productie van een aantal programma’s op de zender.

RINGtv-presentator Geert Vanhassel, de voormalige VTM-stem Marc Huylebroeck (Ferry Collins) en voormalig platenbaas Paul Schoukens (Paul Nijgh), ook 3 oudgedienden bij Radio Pajottenland, praatten de 10 uur durende marathonuitzending aan elkaar. Het gros van hen gebruikte destijds een schuilnaam omdat de lokale radio’s begin jaren ’80 niet gedoogd werden op de FM-band. Gelukkig kwam daar later verandering in.

Uiteraard kwamen er ook heel wat luisteraars van het eerste uur langs. “Ik en Marc stonden even met de mond vol tanden en de ogen vol ontroering toen het voor één van de luisteraars duidelijk werd dat dit maar een eenmalige comeback is. Dit was vooraf ook zo aangekondigd dat we dit deden omwille van de 35ste verjaardag van de radio. Maar hij kreeg het zichtbaar moeilijk en liet zijn tranen de vrije loop. Hij had zo gehoopt dat dit een nieuw blijvend avontuur zou worden. Twee minuten lang heeft ie zijn tranen staan drogen ondanks onze troostende woorden. Intussen speelde op de achtergrond ‘Still loving you’ van The Scorpions. Dus dit comebackavontuur was best ook emotioneel”, aldus Geert Vanhassel. “Ook leuk om horen was de luisteraar die speciaal voor dit weekend een FM-radio had aangeschaft om toch maar naar Radio Pajottenland te kunnen luisteren. En er zijn ook 2 luisteraars komen opdagen die tijdens verbouwingswerken in hun woning het oude legendarische paneel hadden gevonden dat vroeger steevast op het podium stond tijdens de drive-in-shows”, glimlacht Marc Huylebroeck.

Vandaag (zondag) valt echter definitief het doek over Radio Pajottenland. Dat doen de oud-medewerkers met een Vlaamse top 40 allertijden die live zal worden uitgezonden vanop het Masiusplein in Lennik. Heel wat bekende artiesten van toen (zoals Mama’s Jasje, Garry Hagger, Emly Starr, Paul Severs, …) hebben hun aanwezigheid intussen bevestigd. Maar ook de lokale sterren zoals de originele Toast en Michel & De Spuiters zullen er voor de gelegenheid opnieuw het podium beklimmen. 

REACTIE

 Van Claude Van Isterdael (DJ Sloepie) kregen we volgende rea

Als ex-DJ van Radio Pajottenland heeft deze reunië mij ook deugd gedaan,maar ik wil wel een kleine rechtzetting ivm mijn medewerking aan een vrij populaire "soulshow" op een Nederlandse radio, zijnde www.soulradio.nl waar ik sedert een drietal jaren wekelijks als co-producer mijn bijdrage lever(de andere is de eigenaar en presentator van het station, namelijk  Mart Van De Stadt) die vroeger jarenlang voor de NCRV werkte op Hilversum 3.

In jullie artikel kan men verkeerdelijk begrijpen dat ik in Nederland een "soulstation" zou uitbaten en de hand hebben in verschillende programma's wat niet het geval is, maar in mijn binnenste zou ik dat best willen...

Mijn bijdrage is alléén voor "Right-On" een wekelijkse soulshow uitgezonden op woensdagavond 20-22 uur,met een herhaling op zaterdagavond(zelfde uur).

 

Als het kan graag deze rechtzetting in het artikel , teveel lof is ook niet goed hé !

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
21 aug 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief