N-VA - LENNIK² klaagt vervuiling aan

C21

N-VA - LENNIK² klaagt vervuiling aan

Proper_lennik
Ingezonden foto
 

 N-VA - LENNIK² klaagde de vervuiling aan in Lennik. Met een schaap trokken ze hiervoor op wandel langs fietspaden, dorpskernen en begraafplaatsen.

 Begin 2013 kondigde de Open-VLD – CD&V-meerderheid, in Lennik met veel toeters en bellen aan dat ze prioritair zou zorgen voor de verfraaiing van de dorpskernen van Gaasbeek, Eizeringen, Sint-Martens- en Sint-Kwintens-Lennik.

 Onmiddellijk ontstond controverse bij de uitwerking van deze plannen gezien de uitvoering ervan erg royaal begroot werd voor de verfraaiingswerken aan de dorpskern van Gaasbeek terwijl voor de andere dorpskernen minder luxueuze en minder dure apparaturen en bomen blijkbaar volstonden voor Open VLD – CD&V.

 Vandaag stelt N-VA - LENNIK² vast dat deze plannen wat Gaasbeek betreft uitgevoerd zijn, al kan het onderhoud van het dorpsplein aldaar beter.

De plannen voor Eizeringen, Sint-Kwintens en Sint-Martens blijken echter opgedoekt.

 Meer zelfs, het onderhoud van het gemeentelijk patrimonium laat duidelijk te wensen over: De beloofde verfraaiing van de dorpsfonteinen op de Markt te Lennik komt er niet meer, de fonteinen werken niet meer en worden niet meer onderhouden.  De dorpssfeer is volledig weg. De herstellingswerken aan de ingang van het kerkhof Sint-Martens worden niet uitgevoerd. De kerkhoven worden niet meer behoorlijk onderhouden.

 Wilde groenbegroeiing in de straten is alom tegenwoordig
(vandaar een ludieke actie met een schaap om gras en distels op te eten tussen de kasseien en langs het kerkplein van EizeringDe conclusie van N-VA - LENNIK² is dat degemeente Lennik en de Lennikenaren  beter verdiienen. N-VA – LENNIK²  heeft de vaste wil het toekomstig beleid hier drastisch bij te       sturen om terug te keren naar een propere gemeente.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 sep 2016
Felix Merckx
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief