LENNIK - Samenaankoop voor inheemse bomen

C21

LENNIK - Samenaankoop voor inheemse bomen

22e_haag_en_boomplantactie_893_1260
EP

 Nu al voor de 22e keer organiseert Natuurpunt M.O.Lennik, ook dit jaar weer een samenaankoop van inheems plantgoed voor wilde hagen, houtkanten en bosjes, evenals van hoogstammige fruitbomen.

 De bedoeling is om op deze manier burgers te stimuleren om mee te werken aan de verbetering van de biodiversiteit en de eigenheid van de streek.

 Inheemse stuiken en bomen dragen immers veel meer bij tot de natuurlijke rijkdom dan planten die van de andere kant van de wereld worden ingevoerd of die via ingenieuze kweekmethoden veredeld werden.

Ook hoogstamboomgaarden zijn ecologisch zeer waardevol. Het zijn ideale voedselbronnen en schuiloorden voor tal van dieren en bovendien zijn ze van oudsher typerend voor het Pajottenland.

 Door de bestellingen van zo veel mogelijk deelnemers te bundelen, en globaal te plaatsen bij één leverancier, kunnen interessante prijzen worden bedongen. Dat dit loont bewijst het succes van de actie, want, destijds bedoeld als eenmalig, wordt de actie, wegens grote bijval nu al voor de 22e keer georganiseerd.

 Inschrijven kan nog tot 17 oktober. Meer informatie en aanbod zijn te vinden op de website of via e-mail: info@natuurpunt-mollennik.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 sep 2016
Felix Merckx
EP
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief