LENNIK - Glenn Verhasselt is ‘Eerste Kok van België 2017’

C21

LENNIK - Glenn Verhasselt is ‘Eerste Kok van België 2017’

Glenn_verhasselthr-_2_-2

Glenn Verhasselt van de SintKwinten (Lennik) werd gekroond tot ‘Eerste kok van België 2017’. Deze wedstrijd wordt jaarlijks georganiseerd door Club Prosper Montagné. Tegelijkertijd vond ook de wedstrijd “Eerste Maître d’hôtel van België 2017” plaats. Daar ging de titel naar Ief Vanhonnacker uit Brugge.

 

De vier andere finalisten van de wedstrijd “Eerste Kok van België 2017” waren: Jean-Jacques Danthine chef van restaurant ‘La Meilleure Jeunesse’ in Brussel, Bart Hoornaert, sous-chef van ‘La Durée’ in Izegem, Lukas Moonens, sous-chef ‘Bistro Margaux’ in Sint-Martens-Bodegem,  en Anthony Stoop, eigenaar van Pigas, Sint-Niklaas en chef van restaurant Likoké, Les Vans. 

 

Drie finalisten van de meesterschapswedstrijd voor koks namen voor het eerst deel. Bart Hoornaert bereikte twee jaar geleden al eens de finale. Voor Glenn Verhasselt was het al zijn derde selectie op rij. Zowel twee jaar geleden als vorig jaar greep hij net naast de titel.

 

Tijdens de finale moesten de koks drie gerechten klaarmaken:

Jean-Baptiste Thomaes van het restaurant ‘Château du Mylord’ was ambassadeur van de 63ste editie van de “Eerste Kok van België”. Peter Goossens van het driesterrenrestaurant ‘Hof van Cleve’ stelde als provoost van de Keukenchefs de technische jury samen. Provoost-generaal Eddie Van Maele stond in voor het goede verloop van de wedstrijd.

 

Verhasselt, chef van restaurant ‘Sir Kwinten’ in Lennik, heeft vandaag de titel “Eerste Kok van België 2016” in de wacht gesleept.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 okt 2016
Felix Merckx
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief