LENNIK zet eerste stappen tot het herinrichten van haar begraafplaatsen.

C21

LENNIK zet eerste stappen tot het herinrichten van haar begraafplaatsen.

Begraafplaats_0
Ingezonden foto's
 
Begraafplaats_1
Ingezonden foto's
 

 Wanneer men iemand verliest is het ieders nabestaande zijn wens om zijn dierbare zo dicht mogelijk bij zijn woonplaats een rustplaats te geven. Lennik gaat werk maken van de verfraaiing van zijn kerkhoven.

 In Lennik is er al jaren een gebrek aan ruimte op de begraafplaatsen. Het huidige bestuur wil hier iets aan doen en heeft het grondconcessiebeheer en herinrichting van de begraafplaatsen opgenomen in de beleidsplanning van het bestuur.

 De gemeente wil werk maken van landschappelijk ingepaste, moderne en verzorgde begraafplaatsen met een intense belevingswaarde voor de bezoekers en waar nabestaanden tot rust kunnen komen. Ze behouden dan ook een begraafplaats per deelgemeente. Bij de herinrichting zal rekening gehouden worden met de eerder genomen beslissing een sterretjesweide te voorzien en de gewijzigde wetgeving rond pesticidenvrij onderhoud van de openbare ruimte.

 De gemeentelijke diensten hebben eerst alle graven en concessies in kaart gebracht en digitaal geïnventariseerd. Deze oefening is nu afgerond zodat men kan starten met het beheer en opvolging van de concessies. Daarom wordt nu voor elke begraafplaats de procedure opgestart tot kennisgeving van ontruiming van de graven waarvoor geen vergunde concessie meer is.

 

De ontruiming is nodig om plaats te maken én werk te kunnen maken van de verfraaiingswerken. Onze medewerkers zijn momenteel bezig met plaatjes te plaatsen op de graven waarvan de concessie is verstreken

De kennisgeving tot ontruiming wordt gedurende één jaar bekendgemaakt aan de betrokken graven, aan de ingang van de begraafplaatsen en op de gemeentelijke website. De nabestaanden krijgen één jaar de tijd om te beslissen of een concessie wordt verlengd of om desgevallend foto’s, gedenkplaten en andere herdenkingstekens weg te halen. Graven waarvoor geen reactie komt, worden dan na het verstrijken van deze termijn, in 2018, verwijderd. Houders van eeuwigdurende concessies kunnen verlengen met 50 jaar. Er zal een herdenkingsmonument voorzien worden ter ere van deze overledenen zodat de begraafplaats voor de nabestaanden een plek van troost blijft.

 Voor alle vragen en voor het aanvragen van een concessie, kan contact opgenomen worden met de dienst Burgerzaken op tel. 02 531 02 34 of burgerzaken@lennik.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 okt 2016
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 mrt 2024

archief