LENNIKse leerlingen werkten voor Zuiddag in federaal parlement

C21

LENNIKse leerlingen werkten voor Zuiddag in federaal parlement

Zuiddag_lennik
Op de foto van links naar rechts: Kevin De Knijf, Arno Molenschot, Maxim De Vroede, N-VA-Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh, Jason Broodcoorens, Aaron Ledens, Karl Verspecht, Jasper De Meyer (Ingezonden foto)
 

 Zeven leerlingen van het Sint-Godelieve-Instituut in Lennik liepen een dag in de voetsporen van federaal parlementslid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA). Ze deden dit ten voordele van Zuiddag. Ze verdienen zo elk 50 euro om een dag te werken. Ze steken het echter niet in eigen zak maar staan het af voor het goede doel.

 De opbrengst van alle 17.000 leerlingen, die over heel Vlaanderen een dag gaan werken, gaat integraal naar een project opgezet om de maatschappelijk kwetsbare jongeren van de Jardim Gramachofavela – de grootste openluchtvuilnisbelt van Zuid-Amerika – kansen te bieden om op te komen voor hun recht op onderwijs en participatie.

 “Het was een leerrijke en indrukwekkende ervaring”, vond Arno Molenschot. “Onze dag begon met een kennismaking. Nadien bezochten we de N-VA-fractievergadering waar de parlementsleden de politieke agenda bespreken en bepalen. We kregen ook een rondleiding door het parlement In de namiddag stond er een bezoek aan de plenaire sessie op het programma.”

 “De parlementsleden waren zeer vriendelijk en toegankelijk. We ontmoetten zelfs staatssecretaris Theo Francken en Minister Steven Vandeput.”, zegt Kevin De Knijf. “De plenaire zaal oogt op televisie veel groter dan in het echt.”

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 okt 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief