LENNIK - ‘De Kleine Prins’ wint techniektornooi

C21

LENNIK - ‘De Kleine Prins’ wint techniektornooi

Techniektornooi_1
Ingezonden foto
 
Techniektornooi_2
Ingezonden foto
 

 Leerlingen van het 6de leerjaar uit De Kleine Prins in Lennik namen deel aan het techniektoernooi in Gent. Voor dit techniektoernooi werden de leerlingen uitgedaagd om elektrische wagentjes te bouwen die zo snel mogelijk  een afstand van 5 m zouden afleggen én waarbij een helling van 10 % diende genomen te worden.

Gedurende de voorbije weken werkten de leerlingen heel hard aan dit project. In teams van 4 leerlingen  onderzochten ze welke wielen het meest geschikt zouden zijn voor zo’n wagen, dachten ze na over de materialen die ze konden gebruiken , leerden ze hoe ze een batterij aan een motor moesten koppelen. Ze gingen op onderzoek uit hoe deze motor dan weer de wielen kon laten draaien en dachten dan ook na over het ontwerp van hun wagen.  Er werd heel wat uitgetest en bijgesteld  en ze ondervonden zo letterlijk de stappen van het technisch proces ( nadenken over de eisen, ontwerpen, maken, uitproberen, verbeteren ). Ook samenwerken was heel belangrijk binnen dit project.

Niet alleen was dit project heel erg fijn om te doen en bijzonder leerrijk, één van hun teams was de snelste en won het  toernooi. Dit team mag op 1 juni naar de finale van het grote techniektoernooi in Nederland.

Eerder namen deze leerlingen ook al deel aan de techniekolympiade. Daarbij kregen ze 32 technische vragen voorgeschoteld die ze zo goed mogelijk moesten proberen op te lossen.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2016
Felix Merckx
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Roger Swalens | 04 apr 2024

archief