LIEDEKERKE - Hulpfonds zamelde al 6.500 euro in voor de slachtoffers van een woningbrand

C21

LIEDEKERKE - Hulpfonds zamelde al 6.500 euro in voor de slachtoffers van een woningbrand

Editiepajot_liedekerke_hulpfonds_mattentaarten_foto_jacky_delcour__2_
Foto's Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_hulpfonds_mattentaarten_foto_jacky_delcour__1_
Foto's Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_hulpfonds_mattentaarten_foto_jacky_delcour
Foto's Jacky Delcour
 

Het Hulpfonds Brand Liedekerke organiseerde zaterdag een verkoop van mattentaarten. Men verkocht niet minder dan 1.815 mattentaarten. In het totaal zamelde het Hulpfonds Brand Liedekerke al 6.500 euro in.

14 februari 2010 is een datum die nog lang in het geheugen van Herman Canse en Linda Deneve zal gegrift staan. Die avond brandde hun woning volledig uit. Herman en Linda verloren in één klap hun hele hebben en houden. Hun kledij, meubels, al hun huishoudtoestellen en huisgerief. Ook familiefoto's, filmpjes en brieven gingen in de vlammen op. De zestigers wonen sinds de brand bij één van de kinderen.
 
Maar Liedekerke zou Liedekerke niet zijn indien enkele dorpsgenoten niet in de bres sprongen. Jacky Delcour: “We weten dat Herman en Linda diep in de put zitten omdat ze alles zijn kwijt geraakt. We zijn met enkele buren samengekomen om te bespreken wat we zoal konden doen. Intussen hebben we met het Hulpfonds 32 mensen bij elkaar gekregen. Concreet zijn er omslagen bedeeld en door onze vrijwilligers opgehaald, omslagen met milde schenkingen van onze Liedekerkenaren, goed voor 4563 euro. Ondertussen kwamen er stortingen van bedrijven, verenigingen, vrije beroepen, en vele dorpsgenoten. Zaterdag was het de beurt aan de tweede actie van het hulpfonds, namelijk de verkoop van mattentaarten. Niet minder dan 1815 mattentaarten werden verkocht en dit met de hulp van een twintigtal vrijwilligers”.
 
Op 29 april loopt de stickeractie van het Rode Kruis afdeling Liedekerke. Het Rode Kruis zal één euro per verkochte sticker afdragen aan het Hulpfonds Brand Liedekerke.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 apr 2010
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief