LIEDEKERKE – Wies Borre: “Dood van een koningin”

C21

LIEDEKERKE – Wies Borre: “Dood van een koningin”

Editiepajot_liedekerke_boek_wies_borre_foto_jacky_delcour__1_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_boek_wies_borre_foto_jacky_delcour__2_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_boek_wies_borre_foto_jacky_delcour__3_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_boek_wies_borre_foto_jacky_delcour__4_
Foto's © Jacky Delcour
 
Editiepajot_liedekerke_boek_wies_borre_foto_jacky_delcour
Foto's © Jacky Delcour
 

In de Standaard Boekhandel werd donderdagavond het boek “Dood van een koningin” van Wies Borre (Aloïs Van den Borre) aan publiek en pers voorgesteld. Gewezen Schepen van Cultuur Marcel van Droogenbroeck nam het inleidend woordje voor zijn rekening.

Wies Borre, geboren en getogen in Liedekerke, is verknocht aan het Pajottenland en de Denderstreek. Daarom ook dat zijn verhalen zich meestal in die regio afspelen. Hij schrijft al vele jaren, maar heeft nooit iets gepubliceerd. Tot vandaag. Nu hij met pensioen is, ligt de weg open. In het IKSO-Denderleeuw doorliep hij de latijn-griekse humaniora en hij studeerde af in Gent als psychiatrisch verpleegkundige. Gedurende vele jaren was hij hoofdverpleegkundige in het centrum voor alcoholisten en toxicomanen van het universitair Brugmannziekenhuis in Brussel en later trad hij er toe tot het kader. Zijn werk was zijn hobby en gedurende zijn ganse loopbaan streefde hij naar een adequatere en betere gezondheidszorg. Logisch dat hij op de werkvloer een stuk van de nodige inspiratie vond om zijn verhalen te bedenken. Durven met zijn talenten naar buiten treden, was een proces van jaren, waaraan hij nu een andere richting geeft. Hij schreef kortverhalen, honderden gedichten en een tiental scenario’s voor korte en langere speelfilms, maar hij hield alles zorgvuldig in de schuif. Graag nam hij zelf de camera ter hand en ooit werd hij laureaat van de Nationale Amateurfilmers van België (NAB), waardoor hij zijn bekroonde werk geprojecteerd zag in het Kinepolis filmcomplex van Gent.
Jo Middleton, gevestigde waarde in de reclamewereld, is toevallig getuige van een bloedige moordaanslag in een Gents restaurant, maar de politie is niet echt overtuigd van zijn onschuld. Door allerhande intriges wordt hij zelfs als de voornaamste verdachte beschouwd. Hij kan de zaak niet loslaten en samen met Lisa, de vriendin van het slachtoffer, gaat hij op zoek naar de moordenaar. Een ontnuchterende tocht met verstrekkende gevolgen.
“Dood van een koningin” is een beklemmende, controversiële thriller waarin sterke machten ageren in een obscuur milieu. Geheimzinnig en meedogenloos. Een aanklacht tegen de verdoken invloeden van Kerk, Hof en Staat in een rottig België. Een thema waar corruptie en misdaad hand in hand gaan. De lezer wordt voortdurend in spanning gehouden, balancerend tussen heden en verleden. Een mix van fictie en waar gebeurde feiten, waarbij de diefstal van het schilderij van de Rechtvaardige Rechters uit de Sint-Baafskathedraal van Gent een belangrijke rol speelt.
De debuutroman van Wies Borre is een spannend boek voor een breed publiek. Het gegeven van het verdwenen paneel van het Lam Gods blijft actueel, de context aangrijpend en de berg- of vindplaats mysterieus. Een basis voor politieke, sociale en culturele nieuwsgierigheid, maar vooral voor niet aflatende spanning.
Het boek is te koop in de Standaard Boekhandel.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
23 dec 2011
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief