LIEDEKERKE / AFFLIGEM - Werkzaamheden rotonde Affligemsestraat.

C21

LIEDEKERKE / AFFLIGEM - Werkzaamheden rotonde Affligemsestraat.

Editiepajot-jacky-delcour-affligemstraat215042014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-affligemstraat115042014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-affligemstraat15042014
foto © Jacky Delcour
 

De rotonde is op 31 maart 2014 in gebruik genomen: nu kan het verkeer opnieuw naar en vanuit Teralfene rijden via de rotonde. Op 28 april 2014 worden de werkzaamheden van fase C (Affligemstraat tussen de spoorweg en de rotonde aan de kant van de oneven huisnummers) afgerond en zullen de werkzaamheden van fase D (Affligemstraat tussen de spoorweg en de rotonde aan de kant van de even huisnummers en de ventweg) aanvatten.

De verkeersomwikkeling rondom de rotonde zal vanaf dan gewijzigd worden (zie plan hieronder). De parkeerplaatsen langs de ventweg zullen buiten dienst gesteld worden vanaf dan. De parkeerplaatsen voor de handelaarszaken zijn vanaf dan terug in gebruik. De bypass die werd gerealiseerd zal vanaf deze omschakeling eveneens opengesteld worden voor het verkeer. De bypass werd aangelegd opdat het verkeer op de rotonde vlotter kan rijden.

Het verkeer dat van de E40, Teralfene en Denderleeuw komt en in de richting van het centrum van Liedekerke rijdt, moet nog steeds de omleidingslus volgen. Op de figuur hierboven is route A verkeer van Liedekerke centrum naar Teralfene of Denderleeuw en route B verkeer van Liedekerke centrum naar E40. WERKZAAMHEDEN AFFLIGEMSTRAAT (FASE D) Zodra de bypass is opengesteld, zal de aannemer starten met fase D - tijdens die fase zullen de meest cruciale rioleringswerken plaatsvinden.

De aannemer zal in deze fase twee constructies van 7,00 m op 1,60 m plaatsen om twee rijen kokers van 1,25m op 2,50m te kunnen plaatsen en aansluiten op de riolering over een afstand van 70 meter. Deze kokers dienen om de buffering van het regenwater aan te leggen en het gebufferde regenwater vertraagd te laten aflopen naar de riolering. Tegen het bouwverlof (half juli) zullen alle toegangen beschikbaar zijn.

HANDELAARS BLIJVEN TIJDENS DE WERKEN STEEDS BEREIKBAAR! De herinrichting van de stationsomgeving is een samenwerking tussen de NMBS, Infrabel, TMVW, Agenschap Wegen en Verkeer en de gemeente Liedekerke. De werkzaamheden in fase D zullen duren tot eind augustus 2014.

 

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief