TERNAT / LIEDEKERKE - Breugelkind ontdekt de wereld van kinderen met beperking

C21

TERNAT / LIEDEKERKE - Breugelkind ontdekt de wereld van kinderen met beperking

Editiepajot-jacky-delcour-kinderen-met-beperking-19042014
foto © Jacky Delcour
 
Editiepajot-jacky-delcour-kinderen-met-beperking1-19042014
foto © Jacky Delcour
Editiepajot-jacky-delcour-kinderen-met-beperking2-19042014
foto © Jacky Delcour
 

Tijdens de paasvakantie kregen enkele IBO’s zoals ’t Maantje Ternat en Liedekerke, afdelingen van de buitenschoolse kinderopvang van ’t Breugelkind vzw, bezoek van de vrijwilligersorganisatie ‘Yieha!’. Twee jonge vrijwilligsters boden in verschillende Maantjes spelenderwijs een interactieve vorming aan over leeftijdsgenoten met een lichamelijke beperking. Aan de hand van verschillende creatieve proefjes werden de kinderen geprikkeld door de mogelijkheden van kinderen met een beperking. De kinderen konden bijvoorbeeld blindheid ervaren door met een zwartgeverfde bril vier-op-een-rij te spelen of een boterham te smeren, leerden een rolstoel besturen en konden zelf doofheid ervaren door middel van een aangepaste koptelefoon.

De verschillende IBO’s van CKO ’t Breugelkind vzw bieden ook inclusieve opvang (opvang van kinderen met een specifieke zorgbehoefte) aan. ‘De deuren van onze opvanglocaties staan tevens open voor kinderen die door medische of psychosociale problemen extra zorgen nodig hebben’, legt kwaliteitscoördinator van de IBO De Maantjes, Sanne De Backer uit. ‘Dit heeft een positief effect op hun sociale vaardigheden, zoals rekening houden met de anderen, openstaan voor kinderen met een specifieke zorgbehoefte,… Vanuit deze visie benutten we elke kans om de opgevangen kinderen kennis te laten maken en te leren omgaan met kinderen met beperkingen.’

't Breugelkind vzw is de grootste privéspeler op de markt van de kinderopvang in België. 't Breugelkind vangt elke dag 8.000 kinderen op in 98 locaties, verspreid over 38 gemeenten. Meer dan 300 medewerkers zetten zich elke dag in om de kinderen de beste zorgen te geven in kinderdagverblijven, binnen- en buitenschoolse opvang, dienst voor onthaalgezinnen en bedrijfsopvang. 't Breugelkind heeft ook een eigen studie- en adviescentrum om lokale besturen en kinderopvangdiensten te helpen hun diensten te optimaliseren.

Contactpersoon: Stefanie Beeckman, pers- en communicatieverantwoordelijke (0494/51.96.95)

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 apr 2014
Jacky Delcour
Jacky Delcour
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Guido van Cauwelaert | 08 mrt 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Guido van Cauwelaert | 05 dec 2023

archief